van Dichtbij Groente & fruit Vlees Zuivel & kaas Telers & boeren

Van Dichtbij: lekkere producten uit Nederland

Veel van onze versproducten komen van dichtbij, oftewel van Nederlandse bodem. Vers en smaakvol, direct afkomstig van Nederlandse boeren en telers. Ons motto: van dichtbij als het kan, van verder weg als het moet. Zo zorgen de Nederlandse boeren en telers élke dag voor lekker, vers en smaakvol eten op onze eettafel én produceren dit in balans met mens, dier en milieu.

Snel naar

Heerlijke producten van Dichtbij Start aspergeseizoen Recepten met asperges van Dichtbij Handige lijstjes met producten van Dichtbij Altijd van Dichtbij

Heerlijke producten van Dichtbij

Onze ijsbergsla wordt al 15 jaar in Volkel geteeld. En zo hebben we in onze schappen nog veel meer versproducten van Nederlandse bodem. Zo weet je precies waar je product vandaan komt. Bekijk meer over het verhaal achter onze producten van Dichtbij. 

Maak kennis met meer van onze telers en boeren

Aspergeseizoen: wit en groen goud van eigen bodem

Heerlijke asperges uit Nederland

We genieten volop van de Hollandse lente én al het lekkers wat dit seizoen uit de grond komt. Zo betekent dit ook weer dat het witte en groene goud weer van eigen bodem komt. Wist je dat alle asperges in het begin wit zijn, maar dat de groene asperges zijn kleur krijgen door het licht? Onze teler Walter Gubbels teelt in Helvoirt zijn asperges voor Jumbo en vertelt je er graag alles over.

Lees het verhaal van Walter Gubbels

Het van Dichtbij assortiment voor de lekkerste aspergerechten

Aan de slag met asperges van dichtbij? Bekijk het van Dichtbij aanbod om de lekkerste gerechten met asperge op tafel te zetten.

Lekkere recepten met asperges van Dichtbij

Inspiratie nodig om iets lekkers te bereiden met het witte (en groene) goud van eigen bodem? Ontdek onze favoriete aspergerecepten.

Ontdek álle producten van Dichtbij

Veel dagelijkse boodschappen en lekkernijen komen van Dichtbij, of je nu vers vlees of seizoensfruit zoekt, onze handige lijstjes helpen je. Zo heb je eenvoudig en snel al je lokale boodschappen bij elkaar.

Het hele jaar door van Dichtbij

Prei

Paul van Elzen teelt al 10 jaar de prei voor Jumbo. Wist je dat prei jaarrond van Nederlandse bodem komt? Dat betekent dat alle prei die je bij Jumbo koopt volgens On the Way to Planetproof wordt geteeld: beter voor natuur & klimaat.

Witlof

De witlof die je bij Jumbo koopt, komt van de telers C.O.V. Ruiter en Koos Groot. Witlof komt het hele jaar door uit Nederland. Jumbo werkt al tien jaar samen met deze telers en daar zijn we enorm trots op!

Jonagold

Jonagold is een razendpopulaire appelsoort in Nederland. Al meer dan twintig jaar teelt Verstegen VOF deze geliefde appels voor Jumbo. En ze komen het hele jaar door uit Nederland.

Bekijk onze oer-Hollandse blogs

Food

Waar denk jij aan bij oer-Hollandse recepten? Boerenkoolstamppot? Poffertjes? Bekijk hier de 5 bekendste en lekkerste Hollandse gerechten.

Food

Wat goed is, hoeft helemaal niet van ver te komen. Ontdek wat je kunt koken met ingrediënten van eigen bodem. Lekker én verantwoord!