van Dichtbij Groente & fruit Vlees Zuivel & kaas Telers & boeren

Van Dichtbij: lekkere producten uit Nederland

Veel van onze versproducten komen van dichtbij, oftewel van Nederlandse bodem. Vers en smaakvol, direct afkomstig van Nederlandse boeren en telers. Ons motto: van dichtbij als het kan, van verder weg als het moet. Zo zorgen de Nederlandse boeren en telers élke dag voor lekker, vers en smaakvol eten op onze eettafel én produceren dit in balans met mens, dier en milieu.

Snel naar

Heerlijke producten van Dichtbij Start komkommerseizoen Recepten met komkommer van Dichtbij Handige lijstjes met producten van Dichtbij Altijd van Dichtbij

Heerlijke producten van Dichtbij

Onze ijsbergsla wordt al 15 jaar in Volkel geteeld. En zo hebben we in onze schappen nog veel meer versproducten van Nederlandse bodem. Zo weet je precies waar je product vandaan komt. Bekijk meer over het verhaal achter onze producten van Dichtbij. 

Maak kennis met meer van onze telers en boeren >

Komkommerseizoen: eindeloos variëren

Kakelverse komkommers uit Nederland

Komkommer is een van de populairste groente van Nederland en zo ook bij Jumbo. Niet voor niets natuurlijk, want met komkommer valt eindeloos te variëren en het komt ook nog eens jaarrond van eigen bodem. Jeroen Verheul teelt in Maarssen sinds jaar en dag de prachtigste komkommers van Jumbo. Benieuwd naar het verhaal achter de Nederlandse komkommer? Jeroent vertelt je er graag alles over.

Lees het verhaal van Jeroen Verheul

Het van Dichtbij assortiment voor de lekkerste komkommergerechten

Aan de slag met komkommers van dichtbij? Bekijk het van Dichtbij aanbod om de lekkerste gerechten met komkommer op tafel te zetten.

Lekkere recepten met komkommer van Dichtbij

Inspiratie nodig om iets lekkers te bereiden met komkommer van eigen bodem? Ontdek onze veelzijdige komkommerrecepten.

Ontdek álle producten van Dichtbij

Veel dagelijkse boodschappen en lekkernijen komen van Dichtbij, of je nu vers vlees of seizoensfruit zoekt, onze handige lijstjes helpen je. Zo heb je eenvoudig en snel al je lokale boodschappen bij elkaar.

Het hele jaar door van Dichtbij

Prei

Paul van Elzen teelt al 10 jaar de prei voor Jumbo. Wist je dat prei jaarrond van Nederlandse bodem komt? Dat betekent dat alle prei die je bij Jumbo koopt volgens On the Way to Planetproof wordt geteeld: beter voor natuur & klimaat.

Witlof

De witlof die je bij Jumbo koopt, komt van de telers C.O.V. Ruiter en Koos Groot. Witlof komt het hele jaar door uit Nederland. Jumbo werkt al tien jaar samen met deze telers en daar zijn we enorm trots op!

Jonagold

Jonagold is een razendpopulaire appelsoort in Nederland. Al meer dan twintig jaar teelt Verstegen VOF deze geliefde appels voor Jumbo. En ze komen het hele jaar door uit Nederland.

Bekijk onze oer-Hollandse blogs

Food

Waar denk jij aan bij oer-Hollandse recepten? Boerenkoolstamppot? Poffertjes? Bekijk hier de 5 bekendste en lekkerste Hollandse gerechten.

Food

Wat goed is, hoeft helemaal niet van ver te komen. Ontdek wat je kunt koken met ingrediënten van eigen bodem. Lekker én verantwoord!