Artisjok

Artisjok

Jumbo

Artisjok is de knop van een distelsoort en smaakt erg lekker met deze Franse dressing of met een vinaigrette. Doe eens echt Frans en serveer artisjokken als voorafje.

45 min bereiden

Voorgerecht

4 personen

79 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 25 g olijfolie
  • 150 ml saladedressing French
  • 1 hittebestendig bord

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Artisjok op tafel.

  1. Breng in een ruime pan, waar alle artisjokken samen in passen (of gebruik 2 pannen), ruim water aan de kook. Voeg het citroensap, de olijfolie, de knoflook en zout naar smaak toe.
  2. Leg de artisjokken in de pan. Leg er een bord op zodat de artisjokken helemaal onder water staan. Kook de artisjokken in ca. 30 min. gaar. De artisjok is gaar wanneer de blaadjes makkelijk losgetrokken kunnen worden.
  3. Neem de artisjokken uit de pan, laat ze omgekeerd uitlekken en leg ze op de borden. Serveer de artisjokken warm of op kamertemperatuur. Geef er de saladedressing bij om te dippen.

Tip! De makkelijkste manier om een verse artisjok te herkennen in om te kijken of deze niet verkleurd is en er niet uitgedroogd is. Als je de bladeren beweegt hoor je een piepend geluid. Citroensap in het kookwater zorgt dat de artisjok mooi groen blijft! Artisjok eten: de bodem en de binnenkant van de blaadjes van de artisjok zijn heerlijk mals en eetbaar. Trek een voor een de blaadjes van de artisjok, doop ze in de dressing en schraap met de tanden het zachte deel van de blaadjes. Hoe dichter bij het hart, hoe malser de blaadjes zijn. Het hooi kan niet worden gegeten, verwijder dit met een lepel. De bodem is het lekkerste gedeelte van de artisjok, heerlijk met de rest van de dressing.

eet smakelijk