Bladerdeegkrans met parmaham en eitjes

Bladerdeegkrans met parmaham en eitjes

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Bladerdeegkrans met parmaham en eitjes. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

45 min bereiden

Lunch/Brunch gerecht

4 personen

335 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 5 g tijm
  • 4 kwarteleitjes
  • 1 ronde schaal of springvorm (ø 24 cm)
  • 1 ronde schaal of bordje (ø 12 cm)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bladerdeegkrans met parmaham en eitjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C . Leg de plakjes bladerdeeg aansluitend in een vierkant op de bakplaat. Druk de naden tegen elkaar. Leg de grote schaal of springvorm omgekeerd op het bladerdeeg en snijd er met een mes langs om er een cirkel uit te snijden. Verwijder het bladerdeeg buiten de cirkel; dit wordt niet gebruikt.
  2. Leg de kleinere schaal in het midden van de deegcirkel en druk deze in het bladerdeeg, om de maat aan te geven. Druk niet door. Maak in het midden van de deegcirkel met een mes een kruis, tot aan de rand van de kleine cirkel. Er ontstaan nu 4 punten.
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de tijm en de Parmezaanse kaas met de ricotta. Verdeel de ricotta over de buitenste ring van de krans. Vouw er de 4 punten overheen en de buitenste rand iets naar binnen, over de vulling heen. Zet 25 min. in de oven.
  4. Kook intussen de kwarteleitjes in 3 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer de eitjes.
  5. Maak roosjes van de plakjes ham. Halveer de tomaten. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Haal de krans uit de oven en verdeel er de ham, het ei, de tomaten en het basilicum over.

Tip! in plaats van kwarteleitjes kun je ook 2 gewone eieren hard koken en in parten op de krans leggen. Meer kerstrecepten? Bekijk alle kerstrecepten.

eet smakelijk