Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken

Jumbo

50 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

239 kcal/pp

Ingrediënten

  • 1 mixer of garde

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Havermout pannenkoeken op tafel.

  1. Meng in een beslagkom de havermout, het glutenvrije meel, de suiker, het bakpoeder, de eieren en de helft van de melk met een garde of handmixer tot een dik beslag. Voeg al kloppend de rest van de melk en de olie toe.
  2. Laat het beslag 15 min. rusten zodat de havermout zacht wordt. Roer het beslag voor het bakken nog een keer goed door.
  3. Verhit een klontje boter in de koekenpan en voeg 1,5 soepopscheplepel beslag (ca. 150 ml) toe. Draai de pan van het vuur schuin in een cirkel zodat het beslag zich over de hele bodem van de pan verdeelt.
  4. Bak de pannenkoek ca. 3 min. op matig vuur. Schud de pan even heen en weer zodat de pannenkoek loskomt van de bodem. Keer de pannenkoek met een spatel en bak de pannenkoek in ca. 2 min. gaar. Bak zo van de resterende boter en beslag nog 5 pannenkoeken.
  5. Serveer de havermoutpannenkoeken met poedersuiker, jam of stroop.

Tip! Houd de pannenkoeken warm op een bord onder een deksel, zet het bord eventueel op een pan met een laagje kokend water. Tip heb je geen koekenpan met (goede) antiaanbaklaag? Meng dan een el (zonnebloem)olie door het beslag. Dan laat de pannenkoek tijdens het bakken makkelijker los.

eet smakelijk