Pompoencurry met rijst en papadums

Pompoencurry met rijst en papadums

Jumbo

Een makkelijke en lekkere curry van Jamie Oliver. Enjoy!

35 min bereiden

Lunch/brunch gerecht

4 personen

641 kcal/pp

Ingrediënten

  • 1 beker Jumbo & Jamie Oliver 'Warming' pompoensoep (500 g)
  • 2 el olijfolie
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 500 ml water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pompoencurry met rijst en papadums op tafel.

  1. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Haal de blaadjes van de koriandersteeltjes, hak de steeltjes apart van het blad in grove stukjes en houd het blad apart. Hak de rozemarijn en knoflook uit de Jumbo & Jamie Oliver 'Warming' pompoensoep-beker in stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan, voeg de gehakte kruiden (behalve de korianderblaadjes) en de rest van de ingrediënten uit de beker toe (bewaar de bouillon) en bak dit alles 5 min.
  3. Voeg 1 el van de geconcentreerde bouillon toe, gevolgd door de kerrie en kikkererwten. Roer goed, schenk er het water bij en breng langzaam aan de kook. Laat de curry zo’n 10 min. zachtjes koken op laag vuur en kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Schenk de kokosmelk bij de curry en laat zo’n 5 min. Zachtjes koken, tot de groenten gaar zijn en de curry smeuïg is. Bestrooi ’m met de korianderblaadjes en serveer met de papadums en rijst.

Tip! Dit recept komt van Jamiemagazine.nl. Meer recepten van Jamie Oliver met de Jumbo & Jamie bijna-klaarproducten? Ga naar Jamiemagazine.nl.

eet smakelijk