5 x Koken met tomatenblokjes

Vaak heb je altijd nog ergens een blik tomatenblokjes staan. Het eerste waar je aan denkt, is waarschijnlijk pasta bolognese. Maar er is zo veel meer. 

Wil je een keer iets anders maken met tomaten uit blik? Dan is dit hét lijstje voor jou. Laat je inspireren door onze heerlijke recepten. Alvast een tipje van de sluier: het wordt een culinaire wereldreis.

Bekijk alle recepten

1. Spaghetti bolognese met linzen

11 ingrediënten  40 min 

Zoals we al zeiden, gebruiken de meeste mensen tomatenblokjes voor de Italiaanse klassieker: pasta bolognese. Superlekker, maar wij geven er graag een twist aan door hem vegetarisch te maken. We vervangen het vlees door linzen, waardoor je verantwoord bezig bent voor het milieu en voor jezelf. 

Bekijk het recept

2. Turkse eieren in tomatensaus

9 ingrediënten  15 min 

Ook in Turkije weten ze wel raad met tomatenblokjes. Met deze Turkse eieren in tomatensaus zet je een volwaardige en kleurrijke maaltijd op tafel, die barst van de lekkere smaken, in een kwartier klaar is en ook nog eens weinig kost. Win, win, win dus!

Bekijk het recept

3. Indiase groentecurry

10 ingrediënten  30 min 

De volgende tussenstop is: India. Want ook voor een smakelijke Indiase curry kun je tomatenblokjes uit blik goed gebruiken. In dit recept gebruiken we pompoen, erwtjes en aubergine, maar je kunt er je eigen draai aan geven door te variëren met groenten. Hoe dan ook: dit wordt smullen.

Bekijk het recept

4. Mexicaanse tomatensoep met kip

8 ingrediënten  33 min 

En dan vliegen we nu door naar de Mexicaanse keuken. Wie vindt dat soep geen volwaardige maaltijd is, heeft dit recept nog nooit geprobeerd. We stoppen er zo veel lekkers in, dat je na een bord van deze Mexicaanse soep echt genoeg op hebt. En we serveren er ook nog zelfgemaakte tortillachips bij. Kortom: een feestmaal.

Bekijk het recept

5. Traditionele chili con carne

14 ingrediënten  30 min 

Chili con carne is een Amerikaans gerecht dat de letterlijke vertaling chili met vlees heeft. Het staat namelijk bekend door het gebruik van gehakt. Een traditionele chili con carne maken is niet moeilijk. In een half uurtje heb jij een heerlijke chili con carne op tafel staan.

Bekijk het recept

Meer recepten met tomatenblokjes

Bekijk alle recepten

Meer inspiratie & tips

Bekijk het basisrecept koekjes en 3 varianten van hetzelfde deeg. Zo heb je elke keer dat je de koektrommel induikt een ander koekje te pakken.

Lekker borrelen kan ook prima thuis! Haal je favo drankje en serveer er de lekkerste borrelhapjes bij. We delen 7 perfecte hapjes voor bij de borrel. 

Vindt jouw kind het ook zo leuk om uit eten te gaan? Trek dan alles uit de kast om ze die restaurantbeleving thuis te laten ervaren.

Met deze cocktails haal je het vakantiegevoel in huis. Maak jouw favoriete zomerse drankjes zelf. Zo geef je iedere borrel een tropische touch.