Loading...

Hartige taart

Tijdens etentjes zetten de zussen Van den Hengel regelmatig hartige taart op tafel. Vis heeft — dankzij hun achternaam — een streepje voor, maar ze variëren ook graag met vlees of vega. 

1. Gerooktezalm-pastinaakpastei

“Hartige taart is ook ideaal als je met een grote groep eet, want je kunt van tevoren al het werk doen en zoveel maken als je nodig hebt. We aten het vroeger vaak met de feestdagen. Ik maak ’m het liefst met vis. Renske en ik grappen altijd dat dat door onze achternaam komt. De zachte pastinaakpuree smaakt super in combinatie met de zalm. Ik vind het leuk om de taart ook in de vorm van een vis te maken. Zo zet je echt iets bijzonders op tafel!” 

Bekijk het recept

2. Ham-preitaart

“Jetske en ik zijn allebei druk met ons werk, maar we proberen toch zo vaak mogelijk af te spreken. Samen eten hoort er dan bij. Van onze moeder hebben we de liefde voor koken meegekregen. Ik vind wel dat Jetske er iets beter in is dan ik, zij durft eerder nieuwe dingen uit te proberen. Hartige taart maken we vaak, want je kunt er goed mee variëren. Met ham en prei is een van mijn favorieten. Ik eet er graag een salade bij.”

Bekijk het recept

Meer hartige taarten

Bekijk meer hartige taart recepten