Frisse gazpacho met groentestengels

Frisse gazpacho met groentestengels

Jumbo

Een bijzonder Spaans gerecht. Deze koude soep smaakt heerlijk op een warme zomerse dag. Serveer hem als vooraf tijdens een BBQ of in kleine kommetjes als amusehapje bij een tuinfeest.

195 min bereiden

Voorgerecht

4 personen

133 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 1 rode paprika
  • 1 snufje peper
  • 100 g bleekselderij
  • 1 keukenmachine

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Frisse gazpacho met groentestengels op tafel.

  1. Was en snijd de komkommer in stukken. Pureer de stukken komkommer met de tomaten, de rode paprika, de ui, de rode peper en de knoflook in de keukenmachine. 
  2. Boen de limoen(en) schoon. Rasp de groene schil van de limoen(en) en pers ze uit. Houd een paar mooie basilicumblaadjes apart. Voeg de rest van de basilicum met de limoenrasp, het -sap en de olijfolie toe aan het groentemengsel en pureer nogmaals kort.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe en zet de soep minimaal 3 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast om op smaak te komen. 
  4. Snijd voor de groentestengels de rest van de komkommer, de bleekselderij en de gele paprika in lange reepjes. Bewaar ze afgedekt in de koelkast. 
  5. Schenk de gazpacho in (kleine) kommetjes en zet er de groentestengels in. Garneer de soep met de apart gehouden basilicumblaadjes en druppel er nog een beetje extra vierge olijfolie in.

Tip! Voor een extra pittige soep voeg je naar smaak tabasco toe.

eet smakelijk