Indische sperziebonen met gehaktballen en sambaljus

Indische sperziebonen met gehaktballen en sambaljus

Jumbo

20 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

789 kcal/pp

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Indische sperziebonen met gehaktballen en sambaljus op tafel.

  1. Zet een pan water op voor de rijst. Snipper de uien fijn. Meng de helft van de ui met 25 ml ketjap door het gehakt. Kneed goed en vorm er met vochtige handen 4 gehaktballen van. Verhit in een koekenpan 3 el olie. Bak de gehaktballen in 5 min. aan alle kanten bruin. Voeg 150 ml water toe en gaar ze in 10 min. Keer ze regelmatig. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Fruit de ui 1 min. Schep de sperziebonen door de ui en bak ze 1 min. mee. Schep ze regelmatig om. Schenk de resterende 75 ml ketjap met 50 ml water bij de sperziebonen en breng tegen de kook. Smoor de sperziebonen in 10 min. zachtjes gaar.
  3. Schuif de gehaktballen aan de kant en voeg de sambal toe aan het bakvet. Bak de sambal 1 min. mee. Schenk 150 ml water bij de gehaktballen en stoof ze nog 5 min. Neem de deksel van de pan met gehaktballen en laat het vocht tot jusdikte inkoken. Breng eventueel op smaak met extra ketjap
  4. Schep de gehaktballen met de sambaljus op 4 borden. Schep er de sperziebonen bij. Bestrooi de sperziebonen met de seroendeng en serveer met de rijst.
eet smakelijk