Krokante tofu met witlof en notenrijst

Krokante tofu met witlof en notenrijst

Jumbo

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

675 kcal/pp

Ingrediënten

  • 4 vellen keukenpapier

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Krokante tofu met witlof en notenrijst op tafel.

  1. Stapel de vellen keukenpapier op een bord, leg er de tofu op en laat deze uitlekken. Breng intussen een pan water aan de kook voor de rijst. Halveer het witlof in de lengte, verwijder de bittere kern en snijd de helften nogmaals in de lengte door.
  2. Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 1 cm en meng ze in een kom met de helft van de hoisinsaus en zet apart om te marineren.
  3. Kook de rijst in 8 min. gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat droogstomen met het deksel op de pan.
  4. Verhit een droge koekenpan, rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren en doe ze op een bord. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  5. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Schep de tofu uit de marinade en bak de blokjes in 8 tot 10 min. op hoog vuur rondom knapperig.
  6. Verhit intussen in een wok of hapjespan de rest van de olie en bak het witlof al omscheppend gaar. Breng op smaak met de rest van de hoisinsaus en versgemalen peper en kook op laag vuur tot de saus karamelliseert.
  7. Schep de rijst om met de helft van de bosui en verdeel met de tofu en witlof over 4 borden. Garneer met de rest van de bosui en de cashewnoten.

Tip! leg een bord op de tofu en verzwaar met een blik, zodat het uitlekken sneller gaat.

eet smakelijk