Nasi met kip en pindasaus van Steven Bergwijn

Jumbo

40 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

934 kcal/pp

Ingrediënten

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 8 tl pindakaas

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Nasi met kip en pindasaus van Steven Bergwijn op tafel.

  1. Snij de kipdijfilet in blokjes. Hak de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Kook de rijst zoals op de verpakking staat en laat het afkoelen.
  2. Bak de kipblokjes in een hete wok of hapjespan met 2 eetlepels olie in 4 minuutjes rondom aan. Hou de kip daarna apart in een schaaltje.
  3. Zet de wok terug op middelhoog vuur, doe er nog een scheutje olie bij en bak de ui uit het nasipakket, de helft van de knoflook, 2/3 van de gember en de sambal.
  4. Na 3 minuten kan de rest van het groentepakket erbij. Nu 4 minuten roerbakken. Doe de rijst en de kip erbij. Nu kan het vuur lager en bak alles 4 minuten. Goed omscheppen, even proeven en op smaak brengen met 2 of 3 eetlepels ketjap en een beetje peper.
  5. Zet de steelpan op het vuur en bak de rest van de knoflook en de rest van de gember met 1 eetlepel olie.
  6. Vervolgens kan de pindakaas, suiker, een scheutje ketjap en de melk worden toegevoegd. Vuur middelhoog en roeren tot het kookt.
  7. Dan op laag vuur nog een paar minuutjes koken, blijven roeren met een scheutje water erbij als het te dik wordt. Proef even en kijk of je nog een beetje ketjap (zoet) of sambal (pittig) voor de smaak toe moet voegen.
  8. Schep de nasi op 4 borden en serveer met de pindasaus, atjar en kroepoek.

Tip! Ook lekker met een gebakken eitje. Bekijk meer recepten van onze Helden in de keuken >

eet smakelijk