Supertompouce

Supertompouce

Jumbo

Vers het allerlekkerst. Van deze XL versie kunnen 6 tot 8 personen smullen.

105 min bereiden

Dessert

4 personen

459 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

 • 500 ml slagroom
 • 2 el fijne kristalsuiker
 • 50 g minimarshmallows (bakdecoratie) (of decoratie naar keuze)
 • 1 deegroller
 • 1 bord (ø 22 cm, of knip een cirkel uit papier)
 • 2 bakplaten bekleed met bakpapier
 • 1 taartrooster
 • 1 evt. spuitzak met kartelmond

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Supertompouce op tafel.

 1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Stapel 2 plakjes bladerdeeg netjes op elkaar en rol op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een vierkant van ca. 25 x 25 cm. Snijd met behulp van het bord een cirkel van Ø 22 cm uit het deeg. Leg de cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat, zorg dat er genoeg ruimte is voor een tweede cirkel. Herhaal met de overige 2 deegplakjes.
 2. Prik met een vork gelijkmatig gaatjes in het deeg. Dek de cirkels af met bakpapier en leg er de tweede bakplaat op. Door het gewicht rijst het bladerdeeg mooi gelijkmatig in de oven en wordt het extra krokant. Bak in de cirkels in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Laat het bladerdeeg helemaal afkoelen op een rooster.
 3. Bereid de gele room volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 4. Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker. Spatel 3 flinke eetlepels slagroom door de gele room. Schep de rest van de slagroom in de spuitzak met kartelspuitmond, als je die gebruikt.
 5. Roer de poedersuiker met het bietensap en 2-3 el warm water tot een dikke gladde, roze glazuur (ongeveer yoghurtdikte).
 6. Leg een cirkel bladerdeeg op een bord, verdeel er met een lepel de gele room en dan de slagroom over (evt. met de spuitzak). Leg de tweede cirkel bladerdeeg op een ander bord en bestrijk met het glazuur. Leg de cirkel dan op de vulling. Bestrooi met de marshmallows. Serveer direct.

Tip! Met verse frambozen of aardbeien geef je deze tompoucetaart nog een extra feestfactor. Aansnijden? Snijd de supertompouce met een scherp lang gekarteld mes met niet te veel druk en met een zagende beweging aan. Veeg het mes na elke snede schoon, voor nette, ‘schone‘ punten.

eet smakelijk