header

5x Carnavalsrecepten

Wil jij je Carnaval glansrijk doorstaan? Ontdek dan deze recepten die perfect zijn tijdens Carnaval. Ze zorgen voor een goede bodem om de hele dag te kunnen feesten en hossen. En… we hebben er ook een Jägermeister mule recept bij gedaan. Zo kun jij zelf al een lekker, feestelijk drankje thuis drinken. Geniet van de Carnaval met maten.

Plaattaart met bacon, tomaat en ei

7 ingrediënten  30 min 

Deze plaattaart is letterlijk en figuurlijk een goede bodem. Beleg de taartbodem met tomaat, bacon en eitjes. Een meer dan stevig ontbijt om een hele dag Carnaval te kunnen vieren. Makkelijk te maken en te delen.

Bekijk dit recept
image text

Maaltijdsoep met kaas-uienbroodjes

10 ingrediënten  42 min 

Tussendoor thuis even opwarmen? Als de optocht afgelopen is en je hebt even een momentje thuis… zorg er dan voor dat deze uiensoep klaarstaat. Lekker kaas-uienbroodje erbij en zo ben je weer klaar voor een lange nacht.

Bekijk dit recept
image text

Worstenbroodjes

9 ingrediënten  80 min 

Deze worstenbroodjes kun je beter vóór Carnaval maken en daarna invriezen. Het is namelijk best een werkje om zelf worstenbroodjes te maken, maar het eindresultaat is geweldig. Lekker zo’n worstenbroodje uit het vuistje. Ideaal als ontbijt of tussendoortje. Of zelfs voor onderweg.

Bekijk dit recept
image text

Pizza met shoarma

8 ingrediënten  28 min 

Kom je thuis na een dag Carnaval vieren? Dan gaat deze pizza met shoarma er wel in! Makkelijk om te maken en je scoort zeker punten bij je vrienden met deze goed belegde pizza. Natuurlijk wel knoflooksaus erbij serveren, want die hoort er zeker bij.

Bekijk dit recept
image text

Jägermeister Mule

5 ingrediënten  5 min 

Wil je genieten van een steviger drankje dan een biertje? Maak dan deze Jägermeister Mule. Een mixdrank met Jägermeister, Ginger beer, limoen, komkommer en ijsblokjes. Zo krijg je thuis de sfeer er al goed in. Zo ga je al een beetje jolig de deur uit om Carnaval te vieren.

Bekijk dit recept
image text

Meer recepten voor Carnaval

Van een stevige tosti tot een loaded stokbrood… dit zijn hartige recepten die zorgen dat je misschien minder last hebt van je kater.

Herstellen na Carnaval

Op zoek naar gezonde recepten voor het herstellen na Carnaval? Ontdek deze recepten met extra veel groente.

Meer inspiratie voor carnaval

Food

Borrelplanken zijn hipper dan hip. Op een verjaardagsfeestje of bij de borrel mag een lekkere en bovenal goed gevulde plank niet ontbreken.

Food

Geen wintersport? Niet getreurd. De populairste wintersportrecepten kun je ook thuis maken. Zo waan je je weer even op de skipiste.

Food

Met deze cocktails haal je het vakantiegevoel in huis. Maak jouw favoriete zomerse drankjes zelf. Zo geef je iedere borrel een tropische touch.  

Food

Er gaat niets boven een lekker biertje thuis. Wil je er echt een feest van maken? Dan serveer je er een heerlijk, hartig hapje bij. 

Alaaf: Alles voor carnaval

Haal je kiel, jasje of feestneus maar van zolder. Het is weer tijd voor het leukste feest van het jaar: Carnaval. Lekker naar de kroeg og genieten van een optocht. Ook thuis kun je er een feestje van maken en zorg dat je genoeg lekkers hebt voor een goede bodem.

Laat je inspireren