Budgetkoken: 6 bespaartips om goedkoop te koken

Het is allemaal al prijzig genoeg. Daarom is het verstandig om extra te letten op de prijzen van een maaltijd. Of het nu voor een heel gezin is of voor jou alleen: voordelig koken kan altijd, echt waar! Met deze 6 tips laten we zien dat lekker en gezond eten helemaal niet duur hoeft te zijn.

1. Kook met het seizoen mee

Seizoensgroente en fruit zijn een stuk goedkoper en ook nog eens extra lekker doordat ze net geoogst zijn. Zo komen onze seizoensgroente en fruit vers van Dichtbij en hoeven ze geen kilometers af te leggen voordat ze op jouw bordje liggen. Extra vers, voordelig en met de meeste smaak.

Bekijk alle seizoensgroente en fruit

2. Maak een voordelig weekmenu

Door een weekmenu te maken, weet je precies wat je nodig hebt. Zo is de kans op verspilling een stukje kleiner. Start met te kijken wat je in je koelkast, vriezer en voorraadkast nog hebt liggen. Vul dit aan met seizoensgroente, aanbiedingen en Altijd Lage Prijs producten. Wil je inspiratie opdoen? Laat je inspireren door ons wat eten we weekmenu onder de 2 euro p.p. of onze budget recepten.

3. Bestel online je weekboodschappen:

Er zijn veel voordelige voordelen om online boodschappen te doen. Want… je hebt zo geen verleiding zoals in de winkel. Ook is er een beter overzicht van je budget doordat je direct ziet hoeveel het kost. Bij aankoop van geselecteerde producten krijg je je boodschappen gratis of goedkoper bezorgd. En er is ook een swipe functie waarmee je altijd de voordeligste variant kan kiezen.

4. Koop voordeelverpakkingen

Nog zo’n handige voordeel tip om te besparen: koop voordeelverpakkingen. Voordeelverpakkingen zijn in verhouding goedkoper, waardoor je geld bespaart maar ook verpakkingsmateriaal. Met onze Altijd Lage Prijs producten, ben jij voordelig uit.Heb je niet alles van de versproducten in een keer nodig? Vries het dan gewoon in.

Bekijk alle voordeelverpakkingen

5. Kook energiezuinig

Ook tijdens het koken kun je geld besparen. Zorg ervoor dat je energiezuinig kookt. Kies een pan die bij de hoeveelheid eten past. Kook niet meer water dan nodig. Zo verspil je geen water én geen energie of gas. Door een deksel op de pan te doen, gebruik je 2 tot 3 keer minder energie. Voor meerdere personen of meerdere dagen koken is energiezuiniger. De volgende dag de maaltijd opwarmen? Kies dan voor de magnetron in plaats van de oven.

6. Kliekjesdag!

Ideaal voor een voordelige maaltijd is een kliekjesdag. Zo weet je zeker dat je geen boodschappen verspilt. Houd eens per week een kliekjesdag met de restjes die je over hebt. Heb je nog verschillende soorten groenten over? Vaak kun je er nog een lekkere soep, omelet of quiche van maken. Zo’n kliekjesdag is goed voor het milieu en voor de portemonnee.

Laat je inspireren

Laat je inspireren door deze voordelige maaltijden

Meer voordelige recepten

Handige lijstjes voor het budgetkoken

Meer inspiratie & tips

Food

Op dagen dat ‘t kraakt dat het vriest is er weinig zo lekker als genieten van een hartverwarmende maaltijd. Klein budget? Geen probleem!

Tips

Een keer de koelkast leegmaken? Zo maak je van je restjes nog een heerlijk en meer dan compleet gerecht. Ontdek de recepten.

Food

Vegetarisch koken? Goed plan! Dat is namelijk goed voor jezelf, het milieu én je portemonnee. Onze recepten zijn perfect voor een klein budget.

Food

Budget koken voor twee personen kan een uitdaging zijn. Jumbo helpt je graag op weg met ideeën voor goedkope budgetmaaltijden.