header

6 x Koken met restjes

20 juli 2021 | Auteur: Jumbo

Soms heb je geen tijd of zin om boodschappen te doen, maar ligt er wel nog van alles in huis. Je kunt nog verrassend lekkere recepten maken met restjes. Koken met restjes werkt eigenlijk perfect. Vooral een soep, quiche, smoothie of bijvoorbeeld een boerenomelet zijn perfecte gerechten om te maken met restjes. Ideaal voor je portemonnee en je voorkomt zo ook verspilling. Extra goed bezig.

1. Ratatouille

8 ingrediënten  30 min 

Ratatouille is niet alleen een film, maar ook een Frans gerecht. Ontzettend gezond want ratatouille maak je met verschillende soorten groente. Ontdek in het recept hoe je dit heerlijke gerecht maakt.

Bekijk dit recept
image text

2. Groentesoep

3 ingrediënten  15 min 

Een groentesoep is heerlijk als lunch, tussendoortje of als diner. Je kunt er allerlei soorten groenten in doen en er een lekker soepje van trekken. Paprika? Kan er prima bij! Een stukje wortel of bloemkool? Kom er maar bij. Zo maak je zelf een lekkere groentesoep van restjes.

Bekijk dit recept Meer soep inspiratie >
image text

3. Groentequiche

10 ingrediënten  60 min 

In een quiche kun je allerlei ingrediënten combineren. Restjes groenten over? Daar kun je gerust een heerlijke quiche van maken. Varieer naar keuze. Ook als je nog gehakt, hamblokjes of kipfilet over hebt, kan dat perfect in een quiche.

Bekijk dit recept
image text

4. Pompoensoep met groente plaattaart

9 ingrediënten  30 min 

Een heerlijk gerecht om inspiratie op te doen als je nog restjes hebt. Maak een lekkere pompoensoep en serveer er een plaattaart bij. Op die plaattaart kun je er een feestje van maken met restjes die je nog over hebt. Zo verspil je geen eten en maak je er toch iets lekkers van.

Bekijk dit recept
image text

5. Zomerse paprikasmoothie

3 ingrediënten  5 min 

Groente restjes over? Je kunt er natuurlijk ook een heerlijke smoothie van maken. Voeg bijvoorbeeld bleekselderij, wortel of de broccolistronk toe in een juice. Maar je kunt ook deze zomerse paprikasmoothie maken. Ontdek in het recept hoe je dat doet.

Bekijk dit recept
image text

6. Frittata spinazie

6 ingrediënten  35 min 

Nog zo’n ideaal gerecht om te maken met restjes: frittata. Je kunt een frittata zo uitgebreid mogelijk maken als je wilt. In dit recept maken we dit gerecht met ei met spinazie. Maar je kunt natuurlijk ook frittata maken met tomaat, paprika, champignons of een andere soort groente die je nog over hebt.

Bekijk dit recept
image text

Zo maak je een feestmaal van je leftovers

Roberta laat je zien wat voor heerlijks jij kunt maken met je leftovers. Denk aan spaghetti frittata, een broodpudding of venkel-aardappelsalade.

Bekijk de video

Meer geschikte recepten voor restjes

Bekijk meer

Meer inspiratie & tips

Een eitje hoort niet alleen bij het ontbijt, maar mag ook de rol spelen tijdens het diner. Ontdek deze 5 hartige recepten met ei.

Dat een lekkere maaltijd niet duur hoeft te zijn, laten deze recepten wel zien. Sowieso betaal je bij Jumbo altijd de laagste prijs.

Duik je ook regelmatig die snoepla? Eet dan meer vezels, want die stillen je hongergevoel langer. Ontdek deze vezelrijke recepten.

Wist je dat diepvriesgroenten evenveel vitaminen en mineralen hebben als verse groenten? Dus ga lekker koken met groenten uit de vriezer.