Gezonder eten en leven

Samen gezondere keuzes maken

Gezonde keuzes maken lijkt soms moeilijk. Graag laten we zien dat gezonder leven helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn en ook niet duur. Het begint natuurlijk bij de producten die we verkopen. Daarnaast bieden we veel tips en inspiratie voor een gezonder en actiever leven. Voor jong en oud.

Gezonder huismerk assortiment

De vraag naar lekker, gezond en duurzamer eten blijft groeien. Bij Jumbo maken we dit voor iedereen bereikbaar. Ons betaalbare huismerk assortiment wordt namelijk steeds gezonder.

Ontdek ons gezondere huismerk

Gezond eten

Een gezondere keuze begint met een gevarieerd eetpatroon. We helpen je met lekkere recepten in lijn met de Schijf van Vijf. Met onze handige tips en heerlijke gerechten wordt gezond eten een fluitje van een cent.

Lees meer over gezond eten

Gezondere keuzes met de Nutri-Score

De Nutri-Score helpt je betere keuzes te maken binnen een bepaalde productgroep. Het is een voedselkeuzelogo op de voorkant van de verpakking, waarmee je in één oogopslag soortgelijke producten kunt vergelijken.

Zo werkt de Nutri-Score

Plantaardiger: vega & vegan eten

Vaker kiezen voor een plantaardig alternatief? Daar helpen we je graag bij, want het is goed voor de gezondheid én het milieu. Ons aanbod van lekkere vega en vegan producten en recepten blijven we daarom uitbreiden.

Tips voor een vega leefstijl Tips voor een vegan leefstijl

Sport & voeding

Een gezonde leefstijl zit ‘m niet alleen in gezonder eten. We geloven in het belang van een actieve levensstijl. Ontdek hoe we jou stimuleren meer te sporten en welke voeding daarbij past.

Lees onze tips over sport & voeding

Gezonde kids

Jong geleerd is oud gedaan. Vooral als het gaat om een gezonde levensstijl. Daarom stimuleert Jumbo kinderen om gezonde keuzes te maken. Bijvoorbeeld met gratis fruit in de winkels en door jaarlijks het koningsontbijt te organiseren.

Dit doen we voor een gezonde leefstijl voor kids

Hiermee helpen we jou gezonder leven:

Minder zout, suiker en vet: Jumbo Huismerk wordt steeds gezonder Glutenvrije en lactosevrije huismerkproducten met Jumbo Lekker Vrij van Gluten en Lekker Vrij van Lactose Groente en fruit in de spotlights in de winkels, op Jumbo.com en in het Hallo Jumbo magazine Trotse sponsor Koningsontbijt: een gezonde basis voor ruim een miljoen kinderen
Verrassende vleesvervangers met Jumbo Lekker Veggie: het grootste vega(n) huismerkassortiment van Nederland Jumbo Foodcoach: hulp bij bewuste, verantwoorde en lekkere voeding voor PSV spelers, Team Jumbo-Visma en onze klanten Deelname aan de Nationale Week Zonder Vlees, om klanten te inspireren tenminste één dag in de week geen vlees te eten

Jumbo Foodcollege

Ken je de Jumbo Foodcollege al? In dit kennis-, ontwikkel- en opleidingscentrum werkt Jumbo samen met La Place aan nieuwe en verbeterde recepturen en producten. Dit biedt unieke kansen om lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar te maken voor iedereen. Zo zijn er steeds meer versbereide, lekkere en gezonde maaltijden beschikbaar in onze winkels en kunnen klanten vaker kiezen voor gezondere alternatieven, zoals volkorenvarianten voor brood of pasta. Onze Jumbo Foodcollege heeft al honderden gezondere innovaties en nieuwe recepturen ontwikkeld, waaronder voor pizza’s, waarin de hoeveelheid verzadigd vet aanzienlijk is teruggebracht.

Alles over
milieu-impact

Milieu-impact verminderen Verpakking en afval terugdringen Energieverbruik en emissie verlagen Verspilling tegengaan

Alles over
gezondere keuzes

Gezonder eten en leven Gezonder huismerk Gezond eten Vegetarisch eten Vegan eten Gezonde kids

Alles over
onze keten

Duurzame keten Producten van Dichtbij Samenwerken met boeren en telers Producten van verder weg

Alles over
lokale betrokkenheid

Een goede buur Eén tegen eenzaamheid Actief in de wijk