Andijvie smoothies

Verantwoord genieten

Smoothie met andijvie

Een groene smoothie is altijd een goed idee. Lekker als ontbijt, na het sporten of gewoon wanneer je er zin in hebt. Je kunt met verschillende ingrediënten een groene smoothie maken. Je bent misschien al bekend met de groene smoothie met spinazie? Ook een smoothie met boerenkool of broccoli wordt steeds populairder. Maar heb je al eens een smoothie met andijvie geprobeerd? De iets bittere smaak van andijvie in combinatie met je favoriete fruit zorgt voor een verrassende smoothie.

Smoothie maken met andijvie

Een smoothie is lekker, gezond en snel gemaakt. Welk fruit je kiest, is afhankelijk van je smaak en misschien ook van het moment. Voor het maken van een smoothie met andijvie heb je naast fruit en andijvie ook een blender, water of eventueel zuivel nodig.

Voor een romige smoothie gebruik je 100 ml yoghurt en 150 ml melk in plaats van 250 ml water. Per smoothie gebruik je 200 gram andijvie en 2 of 3 stukken fruit, zoals bijvoorbeeld 1 appel, 1 banaan en 1 kiwi. De andijvie gaat met het gesneden fruit en het water (of de zuivel) in de blender. Laat het eventjes blenden. Na enkele minuten heb je een heerlijke smoothie met andijvie gemaakt.

Oorsprong: Jumbo Andijvie

Bekijk hoe de andijvie van het land van onze teler in Alphen (NB) in de Jumbo winkel komt. Leer er alles over in deze oorsprongvideo. 

Bekijk de video

Verschillende smoothies met andijvie

Andijvie combineer je in smoothies met al het fruit dat je lekker vindt. Zure en zoete smaken gaan heel goed samen met andijvie. Combineer in een smoothie eens andijvie met appel en banaan. Of wat dacht je van een heerlijke verse ananas of mango in combinatie met andijvie? Ga je liever voor een compleet groene smoothie? Maak dan eens een smoothie met andijvie en avocado. Een bron van ijzer en kalium, en nog lekker ook!

Alles voor jouw smoothies met andijvie koop je bij Jumbo

Ontdek meer verse smoothies

Laat je verrassen door de veelzijdigheid van smoothies.

Alles over smoothies Broccoli smoothie Andijvie smoothie