Een speciaal ontbijt in het weekend maakt het verschil

Vind je ook dat de dagen zo op elkaar lijken door het thuisblijven? Ontbijt in het weekend anders dan anders voor die oh zo welkome afwisseling voor je kids en voor jezelf.

Ontbijt op bed of in de tuin, maken samen croissantjes of stel zelf een smoothie samen. Het weekend staat in het teken van samen zijn en genieten. Met deze leuke en lekkere ontbijtrecepten komt dat zeker goed.

1. Ontbijt-carrotcake

10 ingrediënten  80 min 

Een plakje cake bij het ontbijt: dat is verwennerij! Gelukkig krijgen je kinderen met dit recept stiekem ook wat goede voedingsstoffen binnen. En is er nog wat overgebleven? Smul er dan later op de dag van als tussendoortje of vries de carrotcake in.

Ontdek het recept

2. Mini-amandelcrossaints met chocodip

5 ingrediënten  25 min 

We hadden niet gezegd dat ontbijten in het weekend per se gezond moet zijn, toch? Een zoete versnapering mag best op z’n tijd. Deze croissantjes met chocodip zijn niet alleen heel leuk om te maken, maar ze smaken ook heerlijk.

Ontdek het recept

3. Berenbammetje

4 ingrediënten  10 min 

Eet jouw kind het liefst gewoon een boterham als ontbijt? Ook daar kun je iets speciaals van maken. Laat je creativiteit de vrije loop of knutsel dit lieve berenbammetje na. Je hebt er weinig voor nodig en het is in een handomdraai klaar.

Ontdek het recept

4. Fruitfondue

3 ingrediënten  10 min 

Van fruit worden de meeste kinderen blij en zeker als je het op deze leuke manier serveert. Laat ze zelf hun fruit uitkiezen en dippen maar. Zo hebben ze bij het ontbijt hun vitaminen voor de dag alweer binnen.

Ontdek het recept

5. Ananaspannenkoekjes met kwark

8 ingrediënten  15 min 

Met een pannenkoekenontbijt scoor je zeker punten bij je kind. En met wat fruit en kwark erbij voelt het ook nog een beetje verantwoord. Bij dit recept gebruiken we ananas, maar voel je vrij om te variëren met fruit!

Ontdek het recept

6. Fruitpizza

5 ingrediënten  10 min 

Wat zullen die kleine mondjes openvallen van verbazing. Jawel, we eten pizza als ontbijt! Maar wel eentje die daar ook voor geschikt is: met lekker veel fruit. Gelukkig hoeft deze pizza niet de oven in en kun je er binnen een paar minuten al van smullen.

Ontdek het recept

7. Frozen yoghurt-plaat met bosvruchten en pompoenpitten

5 ingrediënten  195 min 

Na een warme zomernacht kun je ‘s morgens wel een verfrissing gebruiken. Doe eens gek: begin de dag met ijs! Deze heerlijke frozen yoghurt maken we met bosvruchten, rozijnen en pompoenpitten. Dat is nog eens een smakelijke start van je dag.

Ontdek het recept

8. Kom-uit-je-nestpap

7 ingrediënten  5 min 

Een bordje pap gaat er bij de kleinste kinderen vaak maar al te goed in. En zelfs daar kun je iets leuks van maken. Dit vrolijke gerechtje heb je in 5 minuten klaar en tovert gegarandeerd een lach op het gezicht van je kind.

Ontdek het recept

9. Volkoren wentelteefjes

6 ingrediënten  20 min 

Oud maar goud: bak eens wentelteefjes als ontbijt! Dit klassiekertje is eenvoudig te maken en smaakt verrukkelijk. Bij dit recept gebruiken we volkorenbrood, zodat jullie de dag meteen met een hoop goede voedingsstoffen beginnen.

Ontdek het recept

10. Smoothie spinazie-banaan

6 ingrediënten  15 min 

Is jouw kind dol op smoothies? Serveer dan deze lekkere spinazie-banaansmoothie bij het ontbijt. Simpel om te maken en je kunt de eerste portie fruit én groente alweer afvinken. Gezellig rietje erin en je ontbijt is compleet.

Ontdek het recept

Meer ontbijtrecepten voor kids

Bekijk alle ontbijtrecepten

Meer inspiratie & tips

Mmm.... aardbeien zijn zo al lekker. Maar weet je dat je er ook heerlijke recepten mee kunt maken. Ontdek onze favorieten.

Vandaag even geen saaie boterham, maar iets anders. Laat je inspireren door deze snelle lunchrecepten.

Ontdek deze eenpansgerechten met noodles, couscous of risotto. Makkelijk te maken, lekker en bovenal heel geschikt om te delen.

Schuilt er in jou een chef-kok? Nu we niet naar restaurants toe kunnen, moeten we de restaurantbeleving maar in huis halen.