header

De beste tips voor de grote schoonmaak

Is het bij jou weer tijd voor de grote schoonmaak en kijk je er als een berg tegenop? Niet nodig! Met de schoonmaaktips van Jumbo is het poetsen zo gepiept.

Soda en azijn zijn veelvuldig terugkerende wondermiddeltjes. Je kunt ze bijna overal voor inzetten. In deze blog ontdek je wat je zoal met soda en azijn kunt schoonmaken, maar ook waar citroensap en sinaasappelschillen goed voor zijn. Steek je handen uit de mouwen en pak onze top 5 schoonmaaktips met beide handen aan!

1. Poetsdoek in de vaatwasser

In een poetsdoek hopen snel een flink aantal bacteriën op. Niet zo fris om daarmee je huis schoon te maken. Als je elke keer dat je de vaatwasser aanzet een doekje laat meedraaien, heb je altijd een hygiënisch poetsdoek achter de hand.

Voor elke klus een doek
image text

2. Een frisse voorraadkast

Hangt er een muffe geur in je voorraadkast? Doe wat water en citroensap in een schaaltje, zet dit in de kast en ruikt het in minder dan een week weer fris. Ook in de koelkast werkt deze tip perfect.

Bestel hier je citroensoep
image text

3. Ontvetten met sinaasappelschil

Wist je dat in sinaasappelschillen stofjes zitten die hardnekkig werken tegen vet en vuil? Daarom geven we bij Jumbo de schillen uit de grote sappersen in onze winkels een tweede leven: we verwerken ze in het afwasmiddel en de allesreiniger uit onze gloednieuw lijn.

Lees 'van schil tot schoon'
image text

4. Soda maakt schoon

De oven schoonmaken? Zet een schaal met water en soda een half uur in een voorverwarmde oven op 250 graden. Je wasmachine kalkvrij houden? Voeg maandelijks een schepje soda aan een witte was toe. Ook je waterkoker ontkalk je gemakkelijk met wat soda.

Bestel hier je soda
image text

5. Vergeet je vaatwasser niet

De vaatwasser maakt de vaat schoon. Maar wie maakt de vaatwasser schoon? Om vieze geurtjes te voorkomen, raden we je aan je vaatwasser eens in de 3 maanden te reinigen. Doe dit met een speciale vaatwasreiniger of, wederom, met soda of azijn.

Zo maak je de vaatwasser schoon
image text

Alles voor de grote schoonmaak

Bekijk meer schoonmaakproducten

Meer inspiratie & tips

Food

Een goede weerstand is belangrijk. Daarom is het slim om elke dag vitamine C binnen te krijgen. Ontdek gezondere ingrediënten.

Food

Geen wintersport? Niet getreurd. De populairste wintersportrecepten kun je ook thuis maken. Zo waan je je weer even op de skipiste.

Food

Zin om te koken met deze lekkere en gezonde groente? Laat je dan inspireren door onze vijf favoriete recepten met broccoli.

Food

Of je nu aan de slag gaat met de smaakvolle kastanjechampignon of de klassieke witte champignon: meer dan genoeg inspiratie.