5x alles in één bowl

11 augustus 2020 | Auteur: Jumbo

Misschien ken je al de pokébowl, een trend die vanuit Hawaii overgevlogen is. Maar je kunt het eten uit een bowl veel breder trekken. Of het nu je ontbijt, lunch, avondeten, toetje of tussendoortje is: alles kan in één kom. Wel zo makkelijk.

1. Buddha bowl met jackfruit

8 ingrediënten  45 min 

Balansdag in de planning? Of gewoon op zoek naar een gezonde, lichte maaltijd? Deze vega Buddha bowl zit boordevol superfood, zoals avocado, quinoa en spinazie. Dankzij de ras el hanout krijgt het gerecht een Marokkaans tintje. Kortom: met dit recept heb je een voedzaam smaakbommetje te pakken.

Bekijk het recept

2. Sushi bowl

9 ingrediënten  25 min 

De sushi bowl is de gemakkelijkste manier om te genieten van sushi: dezelfde ingrediënten, dezelfde smaak, maar in een veel kortere tijd te maken. In plaats van ingewikkelde sushi te rollen, schik je nu alles mooi in één kom tot een kleurrijk geheel. Ook ideaal om mee te nemen. 

Bekijk het recept

3. Happy groentebowl met tahinsaus

12 ingrediënten  50 min 

Groenten in alle kleuren van de regenboog, krokante tempeh, knapperige cashewnoten en een heerlijk tahinsausje: dat zijn de ingrediënten voor dit verrassende vegetarische gerecht. Ideaal voor bij een brunch of lunch. En in een iets grotere portie voldoet dit recept ook prima als lichte avondmaaltijd.

Bekijk het recept

4. Vegetarische buddha bowl

9 ingrediënten  20 min 

In deze bowl gaat geen vis of vlees, maar geloof maar dat ‘ie voedzaam is. Met de supergroente broccoli, een gekookt eitje, tomaten, veldsla en quinoa kom je zeker wel aan een flinke portie belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

Bekijk het recept

5. Poké bowl met bloemkoolrijst en zalm

8 ingrediënten  20 min 

Deze smakelijke bowl is een perfecte maaltijd voor zomerse dag. In 20 minuten klaar en vol met verfrissende ingrediënten, zoals avocado, gerookte zalm, paprika, komkommer, wortel en bloemkoolrijst. En dat allemaal op smaak gebracht met sesamzaadjes en chiliflakes.

Bekijk het recept

Meer recepten in een bowl

Meer inspiratie & tips

Oeh, I like this! Met deze tips & tricks maak jij de beste foodfoto’s die de hele wereld rondgaan onder #instafood.

Je kunt de klok erop gelijk zetten: rond 16.00 uur begint je maag te knorren. Bekijk deze 7 gezonde snacks.

Het weekend staat in het teken van samenzijn en genieten. Start het weekend daaarom goed met een uitgebreid weekendontbijt.

Voor alle tosti-lovers: een vegan tosti, zoete tosti of een tosti met zalm. Ontdek de favoriete tosti's van Jumbo met deze 5 recepten.