Food

7 x Grote stukken vlees van de BBQ

29 maart 2022 | Auteur: Jumbo

Soms heb je één groot stuk vlees waar de hele BBQ om draait. De salades bij een BBQ? Slechts een bijzaak. Het gaat om het indrukwekkende stuk vlees zoals een tomahawksteak. Stoere BBQ-gerechten, maar met liefde bereid. Ontdek hoe je deze geweldige vleesgerechten van de BBQ zelf maakt. De credits? Die gaan naar jou!

1. Tomahawksteak caveman-style

1 ingrediënt 25 min 

Kijk, dat maakt nog eens indruk. Zo’n tomahawksteak met een flink bot eraan. Dit malse vlees heeft niet veel extra ingrediënten of smaakmakers nodig, maar moet wel met beleid gegrild worden. Ontdek hoe je de tomahawksteak op de BBQ grillt. Echt caveman-style!

Bekijk dit recept

2. Côte de boeuf van de BBQ

5 ingrediënten  25 min 

Hoe gril je deze côte de boeuf? Rood, medium of medium-well. Bij de tip van het recept staat exact welke kerntemperatuur het vlees moet hebben. Meer dan wat zelfgemaakte kruidenboter heeft dit lekkere vlees niet nodig.

Bekijk dit recept

3. Bavette van de BBQ met salsa verde

8 ingrediënten  27 min 

Denk je aan een bavette? Dan denk je aan salsa verde. Die twee samen zijn een gouden combinatie. Bekijk hoe je de bavette op de BBQ bereidt en hoe je zelf die kruidige salsa verde maakt. Snijd het vlees in dunne plakjes voordat je het serveert.

Bekijk dit recept

4. Entrecote van de BBQ met whiskyglaze

8 ingrediënten  30 min 

Een entrecote is een mals stuk vlees dankzij het vet wat aan het vlees vast zit. In dit recept voor entrecote van de BBQ maken we een verrassende versie van dit stuk vlees. De marinade met whisky, suiker en appelciderazijn zorgt voor een zoet, knapperig laagje.

Bekijk dit recept

5. Bierkip van de BBQ

8 ingrediënten  170 min 

Officieel is een kip geen vlees, maar gevogelte. Maar toch mag deze BBQ-kip niet ontbreken. Bierkip is een recept dat iedere BBQ-liefhebber eens geprobeerd moet hebben. Bier en kip vormen een verrassend goede match. Tel daar de barbcuesmaak bij op en je hebt een smakelijk gerecht.

Bekijk dit recept

6. Pittige picanha van de BBQ

10 ingrediënten  25 min 

Met dit overheerlijke staartstuk van een rund zet je tijdens de BBQ echt iets bijzonders op tafel. We maken er een frisse tomatensalsa bij met koriander en en limoen. Wat een topgerecht is deze pittige picanha van de BBQ.

Bekijk dit recept

7. Pulled pork

8 ingrediënten  525 min 

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Maak eens zelf pulled-pork op de BBQ, met venkelzaad, knoflook en citroen. Serveer de ‘pulled pork’ bijvoorbeeld op een ciabattabroodje met coleslaw met mosterdvinaigrette. ‘Pulled pork’ is ook lekker door gebakken rijst of met smeuïge aardappelpuree.

Bekijk dit recept

Meer vleesrecepten van de BBQ

Meer inspiratie & tips

Vis van de BBQ is verrassend lekker! Van zalm tot forel van de BBQ: ontdek deze 7 recepten met vis van de grill. Ga je voor een lekker vispakketje of een spiesje met vis?

Met kip kun je eindeloos variëren, zelfs op de BBQ. En wie houdt er nu niet van een stukje kip? Ontdek deze lekkere en gevarieerde kip recepten van de BBQ.

Bijgerechten van de BBQ? Waarom niet! Als ‘ie toch al aanstaat. Deze bijgerechten bereid je op de bbq en maken je maaltijd compleet.

Tijdens een BBQ draait het niet alleen om het vlees of de vis, maar zeker ook om de salades. Ontdek deze verrassende salades die perfect bij een BBQ passen.