header

Barbecueën met een wegwerp-BBQ: tips en lekkere recepten

Het park, strand of de tuin van een van je vrienden. Een wegwerpbarbecue neem je overal mee naartoe. Maar hoe steek je zo’n ding veilig aan en nog veel belangrijker: wat leg je op de BBQ? Jumbo helpt je graag aan een flinke dosis inspiratie met een aantal heerlijke BBQ-recepten en handige BBQ-tips.

Favorieten voor op de BBQ

Veel van je favorieten bak je net zo makkelijk op een wegwerpbarbecue als op een gewone. Bij Jumbo bestel je ze lekker extra voordelig.

Kant-en-klare salades & bijgerechten

Ideaal om mee te nemen: kant-en-klare salade & bijgerechten. Je hoeft er niets meer aan te doen en ze zijn al verpakt.

Bekijk nog meer makkelijke BBQ-producten

Verfrissend bij de BBQ

Vergeet je drinken niet als je gaat BBQ'en. Van flessen bruiswater tot pakken ice tea: deze drankjes neem je handig overal mee naartoe.

Onmisbaar voor bij de BBQ

Lekker eten: check! Verfrissende drankjes: check! Maar had je ook aan deze BBQ-benodigdheden gedacht?

Bekijk alle benodigdheden

Inspiratie voor de wegwerp-BBQ

Wat wel en wat niet te grillen op je wegwerp BBQ

Vanwege de kleinere oppervlakte zijn vooral kleine stukken vlees geschikt, zoals hamburgers, spiesjes of speklappen. Voorgegaarde producten werken goed op een wegwerp BBQ, omdat deze alleen maar even warm hoeven te worden. Laat grote stukken vlees even links liggen. De temperatuur van een wegwerp BBQ is namelijk niet regelbaar. Een bavette of sparerib kun je daarom het beste thuis bereiden.

Dit heb je nodig om met een wegwerp BBQ aan de slag te gaan

Zet de wegwerp BBQ op een vuurbestendige, beschutte en veilige plaats. Omdat het aluminium bakje erg heet wordt, kan het brandplekken veroorzaken in bijvoorbeeld het gras of op tafel. Zet daarom de barbecue op een vuurbestendige verhoging. Prik de 2 voorgestanste luchtgaten aan de zijkanten van de barbecue door met een mes, schaar of ander puntig voorwerp. Dit zijn de ventilatiegaten die ervoor zorgen dat de briketten goed blijven gloeien, dankzij de zuurstofrijke lucht. Smeer het grillrooster in met olijfolie om aanbakken te voorkomen. Verspreid ondertussen de aanmaakblokjes op de papieren zak. En plaats het rooster terug. Nu kun je met een lange aansteker de aanmaakblokjes veilig aansteken. Dit doe je door het rooster heen. Laat de briketten even goed branden. Na ongeveer 20 minuten is de wegwerp BBQ klaar voor gebruik. De briketten hebben een wit laagje aan de buitenkant en een rode gloed in het midden. Dat is het teken dat ze goed heet zijn. Gebruik liever niet al te vet vlees op een wegwerp BBQ. Zodra het vlees heet wordt, smelt het vet. En als het in de kolen valt, vliegen de vlammen omhoog. Met als resultaat: zwarte plekken op je vlees. En dat vindt natuurlijk niemand lekker. Gril daarom liever ingrediënten als kip, scampi en groenten. Klaar met barbecueën? Doof de wegwerp BBQ dan met een flinke plens water, of een schep zand. Laat het even goed afkoelen en gooi het dan pas in de vuilnisbak. Zo voorkom je dat ander afval gaat smeulen door de hitte.

Meer inspiratie & tips

Food

Fruit op de barbecue is niet alleen lekker, maar ook gezond. Laat je inspireren door de favoriete recepten voor fruit op de BBQ van Jumbo.

Food

Pak eens flink uit met een uitgebreid BBQ-menu. Van kip van de BBQ als hoofdgerecht tot een blauwebessencake als toetje van de BBQ.

Food

Vegetarisch barbecueën wordt een feestje met onze favoriete recepten. Van gevulde paprika’s tot een broodje met gegrilde groenten en feta.

Food

Wil je jouw sportprestaties verbeteren en tóch lekker eten tijdens de barbecue? Dat kan met de Foodcoach recepten van Jumbo. 

Alles over BBQ Bavette op de BBQ BBQ aansteken BBQ-assortiment BBQ-bijgerechten BBQ boodschappen BBQ-hapjes BBQ-pizza
BBQ-recepten BBQ-saus BBQ schoonmaken BBQ spiezen BBQ-tips BBQ-vlees Bijzonder assortiment Gepofte aardappel op de BBQ
Grote stukken vlees Groente op de BBQ Houtskool voor op de BBQ Italiaanse BBQ Kerntemperatuur vlees Kip op de BBQ Koreaanse BBQ Picanha op de BBQ
BBQ-salade Toetjes van de BBQ Vegetarische BBQ Voorgerecht BBQ Vis op de BBQ Vlees marineren Winter BBQ Zelf satésaus maken