Loading...

Budgetkoken: 7 x goedkope recepten

Het kan echt! Een hele week gevarieerd eten voor nog geen 7,50 euro per dag voor 4 personen met slechts één kar weekboodschappen. Bekijk deze budgetrecepten: lekker én goedkoop.

1. Maandag: Pita falafel met koolsalade

9 ingrediënten  35 min 

Een heerlijk vega gerecht wat ook nog eens makkelijk te maken is. De pitabroodjes vullen we met falafel, een zelfgemaakte salade van rodekool en natuurlijk met een sausje erbij. Eet smakelijk.

Bekijk het recept

2. Dinsdag: Gestoofde rodekool met saucijs en puree

7 ingrediënten  35 min 

Echte Hollandse kost: aardappelen, groente en een stukje vlees. Dat wordt heerlijk smullen met het hele gezin. Bekijk in het recept hoe je dit gerecht maakt.

Bekijk het recept

3. Woensdag: Nasi met groenten en saté

7 ingrediënten  30 min 

Maak zelf een lekkere Aziatische nasi met saté. Een handige tip: kook de rijst bij voorkeur al een dag eerder. Met koude rijst maak je de beste nasi.

Bekijk het recept

4. Donderdag: boerenkoolstamppot met gebakken uien en witte kaas

5 ingrediënten  30 min 

Bij een boerenkoolstamppot hoef je zeker niet per se vlees te serveren. In dit gerecht voegen we extra smaak en eiwit toch met heerlijke gebakken uien en smeuïge kaasblokjes. Zo maak je er een goedkope en vega stamppot van.

Bekijk het recept

5. Vrijdag: spaghetti met geroosterde knolselderij en pasta

6 ingrediënten  30 min 

Pasta met knolselderij is een verrassende combinatie. De pesto geeft extra veel smaak aan dit budgetrecept. Maak dit heerlijke recept en de rest van de knolselderij? Die gaat zondag in de soep.

Bekijk het recept

6. Zaterdag: Tex-mex ovenschotel met vegagehakt

10 ingrediënten  30 min 

Oe la la… deze Mexicaanse is perfect om het weekend mee te vieren: een schaal vol lekkers. Extra feestelijk dankzij de knapperige chips en de gesmolten kaas. Bekijk hoe je dit Mexicaanse recept maakt.

Bekijk het recept

7. Zondag: Maaltijdsoep met kaas-uienbroodjes

10 ingrediënten  42 min 

Op de laatste dag van de week is het tijd voor de alles-wat-je-over-hebt-in-de-pansoep. We maken een soep van knolselderij, wortel, tomaat en nog veel meer. Broodjes erbij en je hebt een complete maaltijd.

Bekijk het recept

Meer voordelige recepten

Bekijk alle voordelige recepten

Extra budgetkoken tips:

Als je vaker boodschappen doet, houd je overzicht over je koelkast. Als je vaker boodschappen doet, kun je profiteren van artikelen die afgeprijsd zijn omdat ze bijna over de datum zijn. Zoek in de winkel naar huismerkproducten. Dan ben je vrijwel altijd goedkoper uit. Koop verse groente en fruit uit het seizoen. Dat is vaak het goedkoopste! Kijk welke aanbiedingen je kunt combineren tot maaltijd.
Neem alleen mee wat je nodig hebt en laat je niet verleiden om iets extra’s mee te nemen. Kook voor meerdere dagen. Kijk voordat je boodschappen gaat doen in de koelkast om te kijken wat je nog kunt combineren.  Maak van restjes groente een grote pan soep. Die kun je ook nog invriezen. Ontdek alle aanbiedingen bij Jumbo

Meer inspiratie & tips

Heb je brood over dat niet meer zo vers smaakt? Dat is helemaal geen probleem voor deze recepten.

Een keer de koelkast leegmaken? Zo maak je van je restjes nog een heerlijk en meer dan compleet gerecht. Ontdek de recepten.

Wil jij genieten van een koffiemomentje? Ontdek dan hoe je zelf de lekkerste latte, cappuccino of andere koffie maakt. 

Tadaa! Als jij een perfecte borrelplank serveert, ben jij ongetwijfeld de held van de avond. Bekijk hoe je nou zo'n heerlijke plank vol hapjes maakt.