header
label

Week tegen Eenzaamheid: 1x koken, 2x eten

7 september 2021 | Auteur: Jumbo

Jumbo draagt altijd een steentje bij tegen eenzaamheid. Zo hebben we in veel winkels zelfs een kletskassa voor een gezellig praatje. Van 30 september tot en met 7 oktober 2021 is de Week tegen Eenzaamheid. In die week vragen we extra aandacht om eenzaamheid tegen te gaan. Heb jij het idee dat iemand wel wat gezelschap kan gebruiken? Maak dan een lekkere maaltijd voor een ander. Deze gerechten kun je perfect delen met meer mensen. Ben je zelf alleenstaand? Dan zijn deze recepten ook ideaal om meerdere dagen van te genieten. 1 x koken, 2 x eten.

Bekijk meer

Coq au vin

12 ingrediënten  115 min 

Een klassieker uit Frankrijk: coq au vin. Een feestelijk gerecht dat je makkelijk kunt bereiden en daarna kunt opwarmen. Smaakt heerlijk met een knapperig stokbroodje. Wist je dat de afbakbaguettes van Jumbo een ALP-product is? Altijd de laagste prijs! Dat wordt voordelig genieten.

Bekijk dit recept
image text

Eenpans bolognese

7 ingrediënten  25 min 

Dit lekkere eenpansgerecht met elleboogjesmacaroni is niet alleen voordelig, maar ook makkelijk te delen met anderen. Met van die romige mozzarella erbij maak je er een smakelijk geheel van. Ook kinderen zijn vaak dol op dit pastagerecht.

Bekijk dit recept
image text

Chili con carne

9 ingrediënten  25 min 

Een maaltijd die makkelijk te delen is en vol van smaak? Chili con carne! Dit gerecht maak je met dit eenvoudige recept zo. Daarna heb je een pan vol. Ideaal om meerdere dagen van te eten of juist te geven aan een ander. 1 x koken, 2 x eten! Tip: weet je wat er lekker bij is? Een paar tortillachipjes.

Bekijk dit recept
image text

Zuurkooltortilla

7 ingrediënten  30 min 

Ken je deze al? Maak zelf eens een zuurkooltortilla. Voor die recept heb je maar een paar ingrediënten nodig. Het is ideaal dat je een puntje van de zuurkooltortilla af kunt snijden. Zo kun je deze makkelijk delen met iemand anders. Of je bewaart een stukje voor als maaltijd voor de volgende dag.

Bekijk dit recept
image text

Meer lekkere recepten om te delen

Bekijk meer

Stichting Thuisgekookt

De stichting Thuisgekookt wil verbinden met eten. Door het maken van 1-op-1 koppelingen tussen buurtgenoten proberen we de wereld een stukje gelukkiger, gezonder en minder eenzaam te maken. Het delen van maaltijden kan eenmalig, af en toe of regelmatig plaatsvinden. Stichting Thuisgekookt gebruikt hiervoor een digitaal platform waar mensen zelfstandig op zoek kunnen naar een thuiskok in de buurt waar eenmalig een maaltijd kan worden afgehaald of die eenmalig een maaltijd thuis bezorgd. Maar we willen graag meer zijn dan een maaltijdservice. Daarom zetten ze zich in om duurzame relaties tussen buurtgenoten te realiseren.

Meer over Stichting Thuisgekookt Meer over Wat eten we >

Handige producten voor de Week tegen Eenzaamheid

Meer inspiratie & tips

Food

Van 30 september tot en met 7 oktober 2021 is de Week tegen Eenzaamheid. In die week vragen we extra aandacht om eenzaamheid tegen te gaan. 

Food

Daar word je toch vrolijk van? Knalgele gerechten! De zon op je bord, zorgt meteen voor een portie vreugde. 

Thuis

Fruit op de bbq is niet alleen lekker, maar ook gezond. Laat je inspireren door de favoriete recepten voor fruit van de grill.

Food

Er gaat niets boven een ijskoffie. Smaakt uitstekend op het terras, maar ook thuis kun je zo’n fantastische ijskoffie maken.