Pompoenpasta

Het najaar op z'n Italiaans

Pompoenpasta: de verrassende combinatie

Geef een Italiaanse draai aan het najaar en zet de gerechten uit dit heerlijke vakantieland zó op tafel. Wil je eens wat nieuws proberen? Schotel je gasten dan de verrassende combinatie van pasta en pompoen voor. Met pompoenpasta geniet je ook in de herfst van een goed gevulde Italiaanse maaltijd.

Lekkere recepten voor pasta met pompoen

Variëren met pompoenpasta

Met pompoenpasta kun je eindeloos variëren. Er zijn namelijk heel veel producten die goed bij dit gerecht passen.

Pompoenpasta met zalm
Als je een lekker stukje vis in de pasta wilt, kies dan bijvoorbeeld voor zalm. Rijk aan gezonde vetten en bovendien erg lekker. Snijd een zalmfilet in kleine plakjes en voeg deze toe aan de pasta zodra je het water hebt afgegoten. Door de warmte van de pasta gaart de zalm vanzelf.
Pompoenpasta met feta en honing
Ben je dol op de Mediterraanse keuken? Voeg feta en honing toe aan de pasta en combineer het beste van Griekenland en het lekkerste van Italië.
Pompoenpasta met geitenkaas
Voor een verrassende twist in de pompoenpasta voeg je geitenkaas toe. Ook ideaal voor mensen met een lactose-intolerantie. Met wat fijngesnipperde salie maak je het helemaal af.
Variëren met de pasta
Je hebt de keuze uit heel wat pastasoorten als basis van je recept met pompoen. Van tagliatelle tot aan een Italiaanse ovenschotel met lasagnebladeren. Maak de pompoenpasta steviger door te kiezen voor een volkoren variant. Schuiven er gasten aan die liever geen gluten eten? Jumbo heeft o.a. glutenvrije penne en fusilli in het assortiment.

Boodschappen voor je pompoenpasta

Maak jij je pompoenpasta met verse pompoen of met voorgesneden pompoenblokjes? Welk pompoenpasta recept je ook gaat maken, de ingrediënten vind je bij Jumbo.

Wat kun je doen met pompoen? Maak eens een soep of een ovenschotel. Ontdek alles over pompoen.

Pompoen Pompoenrecepten Pompoen bakken Pompoen bewaren Pompoen koken Pompoen uit de oven
Pompoen stoven Pompoenburger Pompoencake Pompoencurry Pompoenpasta
Pompoenpitten Pompoenpuree Pompoenquiche Pompoen roosteren Pompoensalade
Pompoensoep Pompoen snijden Pompoen schillen Pompoentaart Pompoensalade