Spaghetti maken: de lekkerste recepten & de beste tips

Van een spaghettirecept met gehakt tot bijzondere spaghettirecepten, hier vind je alles om de lekkerste spaghetti te maken. Op zoek naar eenvoudige spaghettirecepten? Een spaghetti bolognese recept om je vingers bij af te likken? Geen probleem. Er zijn genoeg spaghettirecepten om uit te kiezen. Check ze snel allemaal!

Snel naar

Lekkere spaghetti recepten Uitgelicht recept: Spaghetti carbonara Boodschappen om een spaghetti recept te maken Koolhydraatarme spaghetti: courgetti Zo kook je spaghetti

Van een klassiek spaghetti bolognese recept tot meer variaties

Italianen eten spaghetti al sinds de 9e eeuw. En na al die eeuwen is dit sliertje deeg wereldwijd onverminderd populair. Er zijn ook zó veel manieren om spaghetti te maken, kijk maar:

Bekijk alle recepten met spaghetti

Altijd een passend spaghetti recept

Met spaghetti kun je alle kanten op. Met onze handige filters heb je supersnel het perfecte spaghetti recept gevonden.

Handige lijstjes voor als je zelf spaghetti gaat maken

Spaghetti op het menu? Of een hele week lang op de Italiaanse toer? Met deze handige lijstjes doe je extra snel je Italiaanse boodschappen.

Bekijk alle lijstjes

Heb je alle boodschappen voor je spaghetti recept?

Welke spaghetti recept je ook hebt uitgezocht, er zijn basics die je vrijwel altijd kunt gebruiken als je zelf spaghetti gaat maken. Van de spaghetti tot verse rucola.

Bekijk het volledige assortiment

Varieer met courgetti: courgette spaghetti-recept

Spaghetti van courgette, ook wel ‘courgetti’, is lekker, licht en supergezond. Je eet je koolhydraten én je krijgt extra groente binnen. Je kunt courgettespaghetti zelf maken door dunne sliertjes te snijden met een mes of een speciale spiraalsnijder. Maar Jumbo heeft ook een handige kant-en-klare variant.

Bekijk alle courgetti recepten >

Wat je moet weten over je spaghetti carbonara-recept

Oké, komt-ie: dit gerecht zou ontstaan zijn tijdens de bevrijding van Rome (rond 1945), op basis van eipoeder en bacon-rantsoenen. Van oorsprong wordt het dus zónder groente gegeten. Maar om het gerecht gezond te maken, kun je bij ons ook een heerlijk spaghetti carbonara-recept mét groente uitkiezen.

Bekijk alle carbonara recepten >

De lekkerste spaghetti kan héél simpel zijn

Een voorbeeld: een pasta pesto van spaghetti. Wat je nodig hebt zijn slechts zes ingrediënten en je maakt het in vijf eenvoudige stappen. Zo maak je een simpele, heerlijke spaghetti met zelfgemaakte pesto. Sta je helemaal in de relax-modus? Dan kun je de pesto natuurlijk ook gewoon kant-en-klaar bij Jumbo kopen. Nóg makkelijker.

Bekijk alle pasta pesto recepten >

Veelgestelde vragen over spaghetti

Hoe lang moet spaghetti koken?

Waar vind ik bijzondere spaghettirecepten?

Heeft Jumbo ook vega spaghettirecepten?

Dé basis voor elk spaghetti recept: zo kook je pasta

Sta je klaar om je spaghetti te koken? Heb je alles bij de hand? Mooi. Check dan deze video, het is de perfecte basis voor elk recept met spaghetti (of andere pasta).

Carbonara Kidsproof pasta Lasagne Mac 'n Cheese
Pasta Pastarecepten Pastasalade Spaghetti bolognese
Spaghetti maken Tortellini Vegetarische lasagne

19 januari 2022 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 27 juli 2022