Gegrilde aubergine met groene asperges en noodlesalade

Gegrilde aubergine met groene asperges en noodlesalade

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Gegrilde aubergine met groene asperges en noodlesalade. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

30 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

493 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 1 barbecue met deksel

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegrilde aubergine met groene asperges en noodlesalade op tafel.

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het snijvlak kruislings in, zodat er ruitjes in het vruchtvlees staan. Meng de barbecuesaus met 1 el ketjap en bestrijk er de snijkant van de aubergines mee. Gril de aubergines met de snijkant naar boven 20 min. op de barbecue met het deksel dicht.
  3. Bereid intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en doe in een schaal. Meng er de rest van de ketjap door.
  4. Snijd intussen de houtige onderkant van de asperges en besprenkel ze met de olie. Gril de asperges in 5-6 min. gaar op de barbecue. Keer halverwege.
  5. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer in lange linten en meng door de noodles. Hak de koriander en pinda’s grof en strooi over de noodles. Verdeel de noodlesalade, asperges en aubergines over 4 borden en serveer.
eet smakelijk