Aubergine recepten & tips

De aubergine kennen we in Nederland als een langwerpige groente met een glanzende, paarse schil. De aubergine zien we in talloze verschillende recepten terug. Dit komt door de licht bittere tot neutrale smaak waardoor het goed combineert met allerlei ingrediënten. Je kunt aubergine bakken in de oven, grill of bbq, maar verwerken ook in een salade, soep of als bijgerecht. Ontdek de aubergine, alle variaties, de lekkerste recepten en nog veel meer!

Snel naar

Lekkere aubergine recepten Ons favoriete recept voor aubergine Aubergine bereiden Hier komen onze aubergines vandaan

Aubergine recepten

Op zoen naar aubergine recepten? Je kunt aubergine bakken, stoven en grillen, of probeer eens de welbekende Griekse moussaka!

Bekijk alle aubergine recepten

Bestel je aubergine bij Jumbo

Aubergine grillen

Je kunt een aubergine grillen op de bbq, in de oven of in de grillpan. In de oven duurt het iets langer. Voor aubergines van de grillpan snijd je de aubergines in plakjes van een 0,5 centimeter. Dep de plakjes droog en zet ondertussen de grillpan aan. Laat de grillpan 5 minuten heet worden. Bestrijk de plakjes dun met olijfolie, zout en peper. Bak vervolgens de plakjes aan beide kanten 2 minuten goudbruin. Je kunt nu genieten van je heerlijke gegrilde aubergine!

Aubergine bakken

Aubergine bakken is gemakkelijk om snel een bijgerecht op tafel te zetten. Wil je namelijk lekkere groenten naast je aardappelen en vlees, dan is het bakken van aubergine een goed idee. Zet een pan op halfhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Voeg de aubergine toe en bak ze 3 minuten aan beide kanten. Voeg eventueel wat peper toe naar smaak.

Aubergine bewaren

Aubergines kun je het beste buiten de koelkast bewaren. Op een donkere plek, denk aan je voorraadkast, is een aubergine tot 1 week houdbaar. Als je je aubergine langer wilt bewaren, kun je de groente eerst blancheren en vervolgens invriezen. In de vriezer kun je aubergine enkele maanden bewaren.

Hier komen onze aubergines vandaan

In de kwekerij van aubergineteler Dennis van Luijk in Watering, Zuid-Holland groeien de aubergines voor Jumbo. De aubergine is een vaste plant die wordt geteeld als éénjarig gewas. Bekijk in de video hoe ze van de kwekerij bij jouw Jumbo komen, voordat je er de lekkerste recepten mee maakt.

Wil je variëren met andere soorten groente? We hebben nog veel meer recepten voor ieder moment van de dag. 

Aardappel Andijvie Artisjok Asperges Asperges koken Aubergine Avocado Bloemkool Bloemkool bereiden Bloemkoolrijst Bloemkoolpizza Boerenkool Boerenkool bereiden Boerenkool koken
Bonen Broccoli Broccoli bereiden Broccolirijst Courgette Courgette spaghetti Gemakkelijke groenten Komkommer Knolselderij Little gem Oesterzwam Paddenstoelen Paprika Pastinaak
Pastinaak bakken Pastinaak koken Pastinaak uit de oven Pepers Pompoen Prei Rode kool Rode kool bereiden Salade Sla Sperziebonen Spinazie Spitskool Spruitjes
Spruiten bereiden Tomaat Ui Wintergroente Witlof Witlof koken Witlof roerbakken Witlofschotel Witte kool Wortel Zoete aardappel Zuurkool Zuurkoolschotel

15 februari 2022 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 2 juni 2022