5x lentestoof

Stoofpotjes alleen lekker in de winter? Echt niet! Met deze stoofrecepten van Jumbo tover je de lente op je bord. Ideaal, want terwijl jij van het voorjaarszonnetje geniet op het balkon of in de tuin, kan het pannetje rustig op het vuur blijven staan.

Ontdek de mogelijkheden voor lentestoof met kip, rund of vis in combinatie met frisse groenten en heerlijke seizoensproducten. Klaar? Pruttelen maar

1. Romig lentestoofpotje met kip

10 ingrediënten  20 min 

Hoe lenteachtig wil je een stoofrecept hebben? De kip uit dit recept stoof je zelfs in lentebock; zo trekt de smaak van het bier er lekker in. Heerlijk in combinatie met krieltjes en sperziebonen.

Bekijk het recept

2. Marokkaanse runderstoof met zoete aardappel

12 ingrediënten  120 min 

Sluit je ogen en het is dankzij de geuren van de ras el hanout specerijen net alsof je door Marrakesh loopt. Zo maak je tijdens het bereiden van deze Marokkaanse runderstoof een reisje in eigen keuken.

Bekijk het recept

3. Visstoof met chorizo

13 ingrediënten  30 min 

Deze stoof met kabeljauwfilet en chorizo is een net zo verrukkelijke als lichte maaltijd. De cherrytomaatjes en olijven geven een Italiaanse tint aan het gerecht en maken het lekker fris.

Bekijk het recept

4. Romige kerriestoofpot

10 ingrediënten  25 min 

Een stoofpot die niet uren op het fornuis hoeft te staan? Dat is deze kerriestoof met kip. Je bakt alle ingrediënten voor en laat het geheel vervolgens 5 minuten pruttelen. Klaar binnen 20 minuten.

Bekijk het recept

5. Hollandse lamsstoof met peultjes

14 ingrediënten  85 min 

Deze stoof vol ingrediënten van eigen bodem kun je het hele jaar door eten. De lamslapjes stoof je in 60 minuten gaar. Zodat het vlees haast op je tong smelt als je het met de peultjes en cherrytomaatjes op tafel zet.

Bekijk het recept

Meer stoofrecepten

Ontdek meer over stoven

Meer inspiratie & tips

Een eitje hoort niet alleen bij het ontbijt, maar mag ook de rol spelen tijdens het diner. Ontdek deze 5 hartige recepten met ei.

Food

Op dagen dat ‘t vriest dat het kraakt is er weinig zo lekker als genieten van een hartverwarmende maaltijd. Klein budget? Geen probleem!

Duik je ook regelmatig die snoepla? Eet dan meer vezels, want die stillen je hongergevoel langer. Ontdek deze vezelrijke recepten.

Wist je dat diepvriesgroenten evenveel vitaminen en mineralen hebben als verse groenten? Dus ga lekker koken met groenten uit de vriezer.