Stoofvlees

Deksel er op en sudderen maar

Bekijk alle stoofrecepten

Stoofvlees: heerlijk mals en eenvoudig te maken

Hoe een ideale herfstdag eruit ziet? Jij geniet van een heerlijke wandeling in het bos, terwijl de bladeren aan de bomen prachtig rood, oranje en geel kleuren. En thuis staat jouw favoriete stoofgerecht op het vuur te pruttelen. Of dat nou goulash, hachee, Indonesische rendang of een ander stoofvleesgerecht is. Zodra je binnenkomt, komt de geur van je stoofpot je meteen tegemoet. We helpen je graag met de lekkerste stoofrecepten en handige tips voor de perfecte stoofpot.

Stoofvlees maken

Ben je van plan om stoofvlees te maken? Begin er dan op tijd mee. Stoofvlees heeft namelijk tijd én vocht nodig om te garen. Als je het eerst 24 uur in de zure marinade zet, wordt het vlees nog malser. Belangrijk bij stoofvlees maken is dat het vlees tijdens het stoven de hele tijd onder vocht staat. Het meest gebruikte vocht om stoofvlees te maken, is rode wijn of bier. En we beloven je: het gaat heerlijk ruiken in je huis!

Vega stoof recepten: stoven zonder vlees

Lekker Veggie stoofvlees

Wil jij minder vlees eten en toch genieten van stoofvlees? Tadaaa... dit is de perfecte oplossing. Ontdek onze nieuwe, vega stoofvlees van Lekker Veggie. Gemaakt van 100% plantaardige stooflapjes.

Bekijk product

Stoofvlees recepten

Stoofvlees combineert goed met verschillende groenten. Wat dacht je bijvoorbeeld van wortel, ui of champignons? Ontdek de lekkerste recepten van Jumbo met stoofvlees.

Bekijk meer stoofvlees recepten

Hachee recepten

Hachee is een recept van stoofvlees en verschillende kruiden. Hachee is niet moeilijk te bereiden maar vergt vaak wel veel geduld.

Bekijk meer hachee recepten

Andere stoofpotjes

Alles voor je stoof

Bij Jumbo haal je alles voor jouw favoriete stoofrecept. Van malse riblappen, pompoen, kip en alle soorten kruiden. Lekker makkelijk stoven? Haal dan een boemboe of handige kruidenmix. Heb je écht geen tijd? Dan kun je zelfs verse maaltijden met hachee bij Jumbo halen.

Wat is stoofvlees?

Stoofvlees noemen ze ook wel suddervlees of draadjesvlees. Dit is vlees dat op laag vuur gedurende een hele lange tijd gegaard moet worden om het mals te maken. Ook wel stoven. Als je vlees lekker staat te pruttelen worden stoffen als collageen en elastine afgebroken die het vlees stug houden. Wat je overhoudt? Lekker mals vlees dat uit elkaar valt. De perfecte basis voor stoofvlees zijn riblappen, runderlappen of sukadelappen. Kies niet voor te mager vlees, want een beetje vet geeft juist smaak en dan wordt het ook een mals stoofpotje.

In ieder land worden stoofgerechten gemaakt met eigen kenmerken en smaken. Ken jij het Franse gerecht ‘Boeuf Bourguignon’, een stoofpot waarbij het rundvlees wordt gestoofd in rode Bourgogne-wijn? Of heb je de typisch Hongaarse goulash al eens geproefd? Of wat dacht je van een verrukkelijke Indonesische Rendang? Typisch Nederlands is natuurlijk de hachee. Wist je dat je ook kip en vis kunt stoven? 

Hachee is stoofvlees, maar stoofvlees is niet altijd hachee. De naam hachee komt van het Franse woord ‘hacher’, dat hakken betekent. Oorspronkelijk is het een gerecht dat werd gemaakt van in stukjes gehakt vlees dat over was van een eerdere maaltijd. Het kan uit verschillende vleessoorten bestaan, maar wij kennen het vooral gemaakt van rundvlees. Drie andere ingrediënten die ook onontbeerlijk zijn voor een Hollandse hachee zijn uien, laurierblad en kruidnagels.