Kalkoen eten met kerst

Een ‘tadaaaa’ is zeker op zijn plek als jij een kalkoen serveert. Dit spectaculaire gerecht geeft een echt kerstgevoel. Samen smullen van een smakelijke kalkoen en lekkere bijgerechten. Maar we snappen dat je niet dagelijks een kalkoen bereidt. Daarom helpen we je er graag mee om de perfecte kalkoen op tafel te toveren. Ontdek de recepten en bereidingstips.

Populairste recepten met kalkoen

Bekijk meer kerstrecepten

Zo maak je gevulde kalkoen

Tadaa! En zo maak je dus een gevulde kalkoen. Een pronkstuk tijdens je kerstdiner. Met deze handige video lukt het je zeker om dit heerlijke hoofdgerecht te maken.

Lekkere bijgerechten voor kalkoen

Bekijk alle bijgerechten

Kalkoen snijden

Een kalkoen snijden is helemaal niet moeilijk. Maar het is wel belangrijk dat je het op de juiste manier doet. Bekijk in de video hoe je een kalkoen in mooie stukken snijdt. 

Bestel je kalkoen bij Jumbo

Oorsprong: Jumbo kalkoen

In het Limburgse IJsselsteyn groeien Jumbo's kalkoenen met het 1 ster Beter Leven keurmerk op. Twan Jenniskens is de kalkoenhouder die goed zorgt voor zijn kalkoenen. Zijn kalkoenen hebben een overdekte uitloop voor een natuurlijk leefritme. Ze eten en drinken wanneer ze willen. Kalkoenvlees met het Beter Leven keurmerk is in alle Jumbo winkels en online verkrijgbaar.

Bekijk de oorsprongvideo van Jumbo kalkoen

Kalkoen uit de oven

Het bereiden van een goede kalkoen vraagt om wat geduld, maar dit wordt uiteindelijk beloond. Een kalkoen uit de oven is een heerlijk hoofdgerecht tijdens het kerstdiner. Probeer bijvoorbeeld de kalkoen in combinatie met pompoen, granaatappel en walnoten. Met dit recept verras je je familie met een smakelijk kalkoengerecht.

Met kalkoen zet je een feestmaal op tafel. Een hele kalkoen uit de oven is soms wel te groot voor een gezelschap. Je kunt dan kleinere delen van kalkoen gebruiken in diverse gerechten. Denk aan een wrap met kalkoenfilet en roomkaas. Of een satéstokje met blokjes kalkoenfilet en spruitjes en een verfrissende kerrie-appeldip. Een heerlijk aperitief maar ook zeer smakelijk voor bij de borrel. Laat je inspireren met de lekkerste recepten voor een feestelijk kerstdiner.