Beenham bereiden

Wil jij een lekker stuk vlees maken wat makkelijk te bereiden is en bijna iedereen lust? Wij hebben de perfecte oplossing: een malse beenham is hét gerecht tijdens de feestdagen. Dit smakelijke stuk vlees is een allemansvriend. Wij houden er vooral van omdat het er groots uitziet, maar simpel is om te bereiden. Met onze tips en recepten zet je tijdens Kerst een verrukkelijke beenham op tafel waar de hele familie van gaat smullen.

8x recepten met beenham

Bekijk de diverse recepten voor heerlijke kerstmaaltijden. Met welke recepten ga jij je gasten verrassen?

Bekijk meer recepten met beenham

Bestel je beenham bij Jumbo

Oorsprong: Beenham

In Oosterzele, België, wordt de lekkerste beenham klaar gemaakt. De slager van Group of Butchers laat je zien hoe het productieproces verloopt.

Beenham bereiden

Er zijn verschillende manieren om de beenham te bereiden. Bak de beenham even aan in de pan om deze vervolgens in zijn geheel te grillen of roosteren in de oven. Het kan zijn dat er al een aantal gerechten in de wachtrij staat voor de oven tijdens het bereiden van een lekker kerstdiner. Een tweede optie is dus om de beenham te bakken in de pan. Laat een klontje boter smelten in een hapjespan en laat alle zijden van de beenham kort aanbraden. Plaats vervolgens de deksel half over de pan en laat de beenham ongeveer 60 minuten garen. Dat wordt een heerlijke en makkelijk te bereiden kerstmaaltijd.

Gerechten met beenham

Er zijn verschillende heerlijke gerechten te bedenken met beenham. Beenham siert de tafel vaak als hoofdgerecht, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Wat dacht je van een gesneden beenham in een heerlijke wrap? En wist je dat beenham ook heel goed samen gaat met spruitjes en cranberry’s? Het wordt dit jaar weer een culinaire kerst met de verrassende recepten van Jumbo.