Loading...

Gezellig 
gourmetten

Lekker lang tafelen 

Ontdek het assortiment Bekijk alle gourmetrecepten

Gourmetten doe je zo

Kleine stukjes vis, vlees en groente. Ieder een eigen pannetje. Stokbrood met sausjes. Een lekker drankje. Dát zijn de ingrediënten voor een heerlijk avondje gourmetten. Omdat niemand echt lang in de keuken hoeft te staan, is er tijd voor leuke gesprekken en kan iedereen maken wat ‘ie lekker vindt. Toch is er altijd iemand die de gourmetavond voorbereidt. Bij Jumbo maken we het je zo makkelijk en voordelig mogelijk. Met het speciale assortiment tover je zo een gourmettafel vol lekkernijen. 

Boodschappenlijstje Gourmetrecepten Kruidenboter maken Gourmettips Gourmet foodswap

Alle ingrediënten voor je gourmet

Vlees: handige gourmetschotels

Natuurlijk kun je zelf stukjes vlees snijden of gehaktballetjes rollen. Maar nog makkelijker zijn de handige gourmetschotels en -mini's.

Bekijk alle gourmetproducten met vlees

Vis: voor de liefhebber

Een stukje zalm, witvis of garnalen? Heerlijk in je gourmetpannetje. Lekker met wat verse preiuien en stukjes paprika.

Bekijk alle gourmetproducten met vis

Gourmetten met groenten

Een uitje is vaak de basis van een lekker gourmetpannetje. Maar ook champignonspaprika en tomaten mogen niet ontbreken op je gourmettafel.

Bekijk alle groenteproducten

Brood & salades: maak je gourmet compleet

Het gaat er niet alleen maar om wat je in je pannetje bakt, de bijgerechten zijn minstens zo belangrijk. Maak of haal wat salades en zorg voor voldoende stokbrood.

Bekijk het brood assortiment

Sausjes en dips

Wat is jouw favoriete saus bij de gourmet? Cocktailsaus, knoflooksaus, chilisaus of pittige satésaus? Zorg voor voldoende keuze voor iedereen aan tafel.

Bekijk alle sausjes

Gourmetrecepten

Wil je het eens een keer anders doen? Bekijk deze lekkere gourmetrecepten voor als je een keer iets anders in je pannetje wil.

Ontdek het gourmetontbijt

Waarom zou je gourmet bewaren voor de avond? Zet juist met Pasen of Moederdag ’s ochtends je gourmetstel op tafel. Maak zelf de lekkerste wentelteefjes, gebakken fruit of een omelet in het gourmetpannetje.

Bekijk alle gourmetrecepten

Pannenkoeken bakken tijdens de gourmet

De kleine pannetjes zijn ook ideaal om pannenkoekjes in te bakken. Zo kun je een basisbeslag maken en daarna zelf toppings naar keuze toevoegen. Bekijk deze pannenkoek recepten ter inspiratie voor lekkere combinaties van gerechten.

Bekijk meer pannenkoeken recepten

Zelf kruidenboter maken

Een stokbroodje met kruidenboter? Heerlijk en onmisbaar bij een gourmet! Maar kruidenboter smaakt ook uitstekend op een biefstukje of stukje varkenshaas.

Zo maak je kruidenboter

Handige tips voor het gourmetten

  • Hoeveel vlees of vis heb je nou nodig voor een avondje gourmetten? Tijdens het gourmetten eet je vaak meer vlees dan normaal. Reken op ca. 250 gram vlees of vis per persoon.
  • Stokbrood is onmisbaar bij gourmetten. Reken op ⅓ stokbrood per persoon. Weet je wat lekker is? Een plakje kaas laten smelten op een stukje brood. Mmm...
  • Tja, het kan een beetje stinken na een gourmet. Maar daar hebben we een goede tip voor: zet een pannetje met azijn op het vuur en daarna verdwijnt de geur.

Gourmetstel moeilijk schoon te maken? Nee hoor!

Bakplaat of gourmetstel schoonmaken? Maak het gourmetstel meteen schoon na het gourmetten. Veeg eerst met een stuk keukenrol het vet en de viezigheid weg. Gebruik daarna heet water en een beetje afwasmiddel.

Bekijk alle tips

Gourmetten zonder vlees? Dat kan!

Varieer met verse groente, vis of vleesvervangers voor een verrassende gourmetavond. Benieuwd wat er op onze bakplaat ligt?  

Bekijk de foodswap

Inspiratie voor het voorjaar

Op zoek naar extra leuke, lekkere en voordelige ideetjes voor het voorjaar? Laat je inspireren.

Aardbeien Avocado Asperges Asperges ham-ei Asperges met zalm Aspergerecepten Aspergesoep Aubergine Bananen Eieren Wrap-hapjes Wortel