Gourmet-recepten

Gourmet ideeën & inspiratie

Heb je een avondje gourmetten in de planning? Op deze pagina vind je allerlei leuke en lekkere gourmet ideeën voor in je pannetje of op de plaat. Van gourmetten met kinderen tot bijzonder gourmetten met kerst. En alle benodigdheden voor je gourmet? Die bestel je makkelijk, snel en voordelig bij Jumbo.

Snel naar

Makkelijke recepten om te gourmetten Bijzonder gourmetten Assortiment voor je gourmet-gerechten Luxe, gezond of voordelig gourmetten? Tips voor gourmet leftovers

Makkelijke recepten om te gourmetten

Deze lekkere recepten om te gourmetten zijn makkelijk te maken, maar je legt er toch net iets specialers mee in je pannetje dan met een kant-en-klare mini. 

Bijzonder gourmetten doe je met deze recepten

Gourmetten lijkt op het eerste gezicht niet zo culinair. Maar met deze recepten maak je echt werk van je gourmet ideeën. Ontdek hoe je bijzonder kunt gourmetten, bijvoorbeeld met de feestdagen.

Van gourmet-recepten met vlees en vis tot vega

Of je nu op zoek bent naar vegetarische recepten om te gourmetten of liever aan de slag gaat met vlees en vis: hier vind je snel de juiste gourmet-recepten.

Altijd onder de pannen met het Jumbo gourmetassortiment

Wie zegt dat gourmetten alleen voor de feestdagen is? Vanaf nu vind je altijd verschillende soorten gourmet mini's en een gourmetschotel in onze winkels én online. Altijd feest dus! Ideaal voor een verjaardag, kinderfeest of omdat het kan.

Bekijk het gourmetassortiment

De beste gourmet ideeën vind je in onze lijstjes

Op zoek naar originele gourmet ideeën? Onze handige lijstjes helpen je alle benodigdheden voor de gourmet te vinden en eenvoudig te bestellen. Da’s pas makkelijk!

Alle gourmet benodigdheden op een rij

Wat jouw gourmet ideeën ook zijn: alle benodigdheden vind je bij ons. Van complete gourmetschotels tot handige voorgesneden groenten.

Ontdek het gourmet assortiment

Zo stel je een luxe gourmet samen

Gourmetten heeft een beetje het imago van lekker makkelijk en vooral leuk voor kinderen. Maar je kunt met de tips van Jumbo ook een luxe gourmet samenstellen waar zelfs de fijnproevers van genieten. Laat de standaard slavinkjes eens links liggen en koop een luxe gourmet-pakket met de betere stukken vlees. Kies in plaats van kant-en-klare burgertjes voor zelfgemaakte viskoekjes. En serveer er ook luxe gourmet-hapjes bij, zoals deze courgetterolletjes met zalm en ricotta. Zo maak je van een avondje gourmetten een culinaire avond.

Gezond gourmetten? Het kan!

Veel vlees, sausjes en stokbrood: de standaard gourmet is niet bepaald mager. En echt gezonde gourmet-recepten zijn er helaas niet in overvloed. Toch is gezond gourmetten een optie. Leg de nadruk dan op vis en groenten en laat het vlees eens voor wat het is. Als je toch voor vlees kiest: ga dan voor mager vlees zoals biefstuk en kipfilet. De meeste sausje passen ook niet echt bij gezond gourmetten. Maar als je zelf een knoflooksaus op basis van magere yoghurt maakt, scheelt dat al heel veel in vet en calorieën. Met een beetje creativiteit is gezond gourmetten net zo leuk en lekker.

Voordelig gourmetten

Wil jij lekker genieten van een avondje gourmetten, maar heb je iets minder budget? Maak je geen zorgen! Met deze tips heb je alles voor een voordelig avondje gourmetten. Of je nu vlees, vis of groente wil serveren. Een avondje gourmetten kan net zo makkelijk en lekker zijn met een budget.

Veelgestelde vragen over gourmetten

Wat is gourmetten?

Wat heb je nodig voor gourmetten?

Wat mag niet ontbreken bij gourmet?

Voordelig gourmetten, zo doe je dat!

Wil jij lekker genieten van een avondje gourmetten, maar heb je iets minder budget? Maak je geen zorgen! We helpen je met tips voor een voordelig avondje gourmetten.

Food

Wil je lekker een avondje gourmetten, maar heb je iets minder budget? Maak je geen zorgen! Met deze tips kun je een heerlijke budget-gourmet op tafel zetten.

Food

Gourmetten is hartstikke leuk en gezellig. Maar na afloop van het vaak avondvullende programma zit het gourmetstel vol vetspetters en etensresten. 

Food

Gourmetten is natuurlijk hartstikke gezellig, makkelijk en lekker. De ideale invulling van een diner met het hele gezin tijdens Sinterklaas of tijdens Kerst. 

Zo maak je je gourmet leftovers op

Eten weggooien? Doodzonde. Maar wat doe je dan met je leftovers van een avondje gourmetten? Je kunt ze simpelweg een dag later in de pan gooien óf je maakt er deze lekkere gourmet-pizza’s van. In deze video gebruiken we gourmetvis. Maar ook je gourmetgroenten en -vlees kun je natuurlijk prima op een pizza leggen.

Nog meer gourmet-inspiratie

Kun je wel wat meer tips en recepten gebruiken voor een geslaagde gourmetavond? Bekijk dan ook deze pagina’s voor de lekkerste hapjes in je gourmetpannetje.

Alles voor gourmet Gourmet recepten Gourmet bijgerechten Gourmet groenten Gourmet salade
Gourmet vegetarisch Gourmet vis Gourmet vlees Gourmet boodschappen Gourmet tips
Gourmet lucht uit huis Gourmet schoonmaken Gourmetten met kerst Gourmetten met kinderen

8 november 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24 november 2022