Vis op de gourmet: recepten & tips

Lang leve de visgourmet! Een gourmet met vis is een heel fijne afwisseling op al dat vlees. Vis op de gourmet is namelijk heerlijk licht en je kunt er uitgebreid mee variëren. Zet dit jaar dus zeker ook voldoende vis op tafel voor op de gourmet. Op zoek naar inspiratie voor een overheerlijke visgourmet? Dan ben je bij Jumbo aan ’t juiste adres. Ontdek al onze tips en recepten en bestel de lekkerste vis gourmet schotels.

Snel naar

Overheerlijke visrecepten voor de gourmet Boodschappenlijstjes voor je (vis)gourmet Producten voor je visgourmetschotel bestellen Tips voor als er vis op de gourmet gaat Recept voor leftovers van je gourmet met vis

Inspiratie voor een overheerlijke visgourmet

Een gourmet met vis is lekker en licht. Op zoek naar recepten met vis voor op de gourmet? We hebben een aantal makkelijke gourmet-recepten met vis voor je klaarstaan.

Met dit lijstje vergeet je niks voor je (vis)gourmet

Bij Jumbo maken we het je zo makkelijk mogelijk. Met onze lijstjes tover je nog meer lekkere dingen op tafel, zoals een lekkere salade bij je visgourmet of ander gourmet-bijgerecht.

Altijd onder de pannen met het Jumbo gourmetassortiment

Wie zegt dat gourmetten alleen voor de feestdagen is? Vanaf nu vind je altijd verschillende soorten gourmet mini's en een gourmetschotel in onze winkels én online. Altijd feest dus! Ideaal voor een verjaardag, kinderfeest of omdat het kan.

Bekijk het gourmetassortiment

Vis-gourmetschotels bestellen & meer boodschappen

Je kunt visgourmetschotels bestellen via Jumbo.com, maar gewoon in de winkel kopen kan ook. Ook losse verse vis voor op de gourmet of garnalen en andere zeevruchten hebben we in huis.

Ontdek het volledige gourmet assortiment

Gaat er vis op de gourmet? Check zeker even deze tips & tricks

 

Gebruik ook de grill van de gourmetplaat

Sommige gourmetstellen zijn uitgerust met een grillplaat. Zeker voor een gourmet met vis is de grillplaat een leuk extraatje. Dan leg je de vis direct op de grillplaat in plaats van in het gourmetpannetje. Hartstikke lekker en (bijna) net zoals bij de Japanner. Al helemaal als je ons recept voor mini tonijnpuntjes met paksoi en sesam maakt.

 

Maak lekkere marinades voor je visgourmet

Marinades voor bij het vlees zijn niet per se geschikt voor vis. Zorg daarom ook voor lekkere marinades bij je visgourmet. Dat kan heel eenvoudig met bijvoorbeeld wat verse kruiden en citroen. Geen tijd of zin om te marineren? Maak je vis op de gourmet helemaal af met een lekker sausje. Ga bijvoorbeeld voor een fruitig pangaspiesje met chilisaus of een mini-zalmburger met truffelmayonaise.

 

Vis op de gourmet is ideaal voor kinderen

Een visgourmet is een ideaal moment om kinderen kennis te laten maken met vis. Kinderen vinden gourmetten lekker én leuk. Als je kinderen de kleine stukjes vis zelf laat bereiden, willen ze er ook sneller van proeven. Zijn jouw kinderen geen avontuurlijke eters? Begin dan met wat stukjes kibbeling in de gourmetpannetjes. Dat gaat er vast wel in.

 

Als niet alle vis op de gourmet gaat

Gaat niet alle vis op de gourmet? Blijft er, met andere woorden, nog wat over? Gooi ’t niet meteen weg. Als de rauwe vis niet langer dan twee uur op tafel heeft gestaan, kun je de vis voor gourmet nog twee tot drie dagen in de koelkast bewaren. Daar maak je de volgende dag heerlijke visgourmet-pizza’s of iets ander lekkers mee.

 

Serveer de visgourmet in porties

Rauwe vis mag maximaal twee uur op tafel staan (buiten de koelkast dus). Een tip: zet dus niet alles in één keer op tafel. Maar serveer de visgourmet in porties. Zo voorkom je dat je vis moet weggooien.

Alles wat je wil weten over vis op de gourmet

Hoeveel vis reken je per persoon voor een gourmet?

Wat eet je bij een visgourmet?

Welke groenten eet je bij een visgourmet?

Welke saus eet je bij een visgourmet?

Welke vis gebruik je bij een visgourmet?

Nog meer gourmet tips

Van tips om te gourmetten met een klein budget tot het schoonmaken van je gourmetstel: in onze blogs vind je inspiratie voor een gezellig avondje gourmetten.

Food

Wil jij lekker genieten van een avondje gourmetten, maar heb je iets minder budget? Maak je geen zorgen!

Food

Gourmetten is natuurlijk hartstikke gezellig, makkelijk en lekker. De ideale invulling van een diner met het hele gezin tijdens Pasen of tijdens kerst.

Food

Voor veel mensen een guilty pleasure: stokbrood met kruidenboter. Mmm… de combinatie van een vers, knapperig broodje en smeltende boter is verrukkelijk.

Tips

Gourmetten is hartstikke leuk en gezellig. Maar na afloop van het vaak avondvullende programma zit het gourmetstel vol vetspetters en etensresten.

Recept voor leftovers van je gourmet met vis

Eten weggooien is natuurlijk zonde. Als de rauwe vis niet langer dan twee uur buiten de koelkast heeft gestaan, kun je er zeker nog wat mee. Maak er bijvoorbeeld deze lekkere gourmetpizza’s van. Zo smul je twee keer van je gourmet met vis!

Populaire gourmet recepten

Gourmet bijgerechten Gourmet groenten Salades bij gourmet Vegetarisch gourmetten Vis gourmet Gourmet vlees

Nog meer gourmet-inspiratie

Kun je wel wat meer tips en recepten gebruiken voor een geslaagde gourmetavond? Bekijk dan ook deze pagina’s voor de lekkerste hapjes in je gourmetpannetje.

Alles voor gourmet Gourmet recepten Gourmet bijgerechten Gourmet groenten Gourmet salade
Gourmet vegetarisch Gourmet vis Gourmet vlees Gourmet boodschappen Gourmet tips
Gourmet lucht uit huis Gourmet schoonmaken Gourmetten met kerst Gourmetten met kinderen

4 oktober 2022 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 7 maart 2023