Zalmfilet? Bakken, pocheren of grillen ermee!

Tijdens een diner maak je iedere visliefhebber blij met een goed stuk zalm. Je kunt zalmfilet op de huid bakken, marineren en in de oven bereiden of leg eens zalm op de BBQ als traktatie van de winter-bbq. Om met zalmfilet een perfect recept te maken, helpen we je graag met inspirerende tips. Je weet wat ze zeggen: een vis moet zwemmen. Kies daarom ook een heerlijk wijntje bij je zalmfilet.

Kies een heerlijk zalmfilet recept

Bij Jumbo haal je de lekkerste zalmfilet. Welk recept ga jij hiermee uitproberen? De vis is vol van smaak en is het perfecte ingrediënt voor een smaakvol gerecht. Aspergeseizoen? Kies dan eens voor asperges met zalm. Of een frisse pokebowl met zalm.

Bekijk alle zalmfiletrecepten

Bestel je zalmfilet bij Jumbo

Bekijk het gehele assortiment

Manieren om zalmfilet te bakken

Zalm is er in verschillende varianten in het assortiment van Jumbo. Op de versafdeling vind je heerlijke zalmmoten, met of zonder huid. Bak de zalm in de pan of bereid de zalm in de oven. Beide bereidingswijzen zijn makkelijk en zorgen voor een lekkere smaak van de zalm.

Zalmfilet in de pan

Als je de zalmfilet uit de verpakking haalt, is het belangrijk deze eerst nog even droog te maken met wat keukenpapier. Daarna smeer je de zalmfilet in met wat olijfolie en eventueel kruiden, zout en peper. Doe olijfolie in de pan en leg de zalmfilet erin. Heb je een zalmmoot met huid? Leg deze huid dan op de bodem van de pan. Laat de zalm een paar minuten garen op half vuur. Draai de zalmfilet om wanneer deze wit begint te worden. Gaar de zalm vervolgens nog 4 tot 5 minuten op laag vuur. Voeg als laatste stap nog wat boter toe in de pan. De boter mengt zich met het vet uit de vis en zorgt voor een heerlijke smaak. Dat wordt smullen tijdens het diner.

Zalmfilet in de oven

Een zalmfilet is ook te bereiden in de oven. Ideaal, want zo heb je er minder werk aan en heb je meer ruimte om andere lekkere bijgerechten te maken. Verwarm de oven voor op 200⁰C. Leg de zalmfilet op een bakplaat. Bij een zalmmoot met huid is het belangrijk dat de huid op de bakplaat ligt. Strooi zout en peper over de zalm. Voor een extra smaakbeleving strooi je wat citroenrasp en kruiden over de zalmfilet. Bak de zalmfilet vervolgens in 15 tot 18 minuten gaar. Laat de zalm een paar minuten afkoelen voordat je deze serveert. Dat wordt genieten.

Zalmfilet met koolraapfriet: lekker chic

Een zalige zalmfilet bakken op de huid is altijd een goed idee. Zeker in het gezelschap van zelfgemaakte koolraapfrietjes. Op zoek naar een feestelijke zalmfilet? Met dit recept gooi je hoge ogen.

Bekijk het recept

Zalmfilet bereiden

Zalm in de pan

Zalmfilet met kruidenkorst

Zalmbonbon met ei

Alles over vis Alles over schaaldieren Haring Kreeft Mosselen Tilapia
Zalmfilet bakken Zalm op de BBQ Forel Zeebaars