Loading...

Feestelijke zalmfilet

Speciaal voor de visliefhebber

Bekijk alle recepten

Zalmfilet

Tijdens een diner maak je iedere visliefhebber blij met een goed stuk zalmfilet. Heerlijk op de huid gebakken, gemarineerd uit de oven of als traktatie van de winter-bbq? Natuurlijk wil je de lekkerste zalmfilet op tafel zetten. We helpen je daarom graag met deze inspirerende tips om er weer een smakelijk feest van te maken. Je weet wat ze zeggen: een vis moet zwemmen. Kies er daarom ook een heerlijk wit wijntje bij.

Bestel je zalmfilet bij Jumbo

Bekijk het gehele assortiment

Zalmtompouce

Een lekker visje voorschotelen tijdens het kerstdiner? Probeer iets anders met zalm en maak deze bijzondere zalmtompouce eens. Aanrader voor de visliefhebber!

Bekijk het recept

Zalmfilet bereiden

Zalm is er in verschillende varianten in het assortiment van Jumbo. Op de versafdeling vind je heerlijke zalmmoten, met of zonder huid. Bak de zalm in de pan of bereid de zalm in de oven. Beide bereidingswijzen zijn makkelijk en zorgen voor een lekkere smaak van de zalm.

Zalmfilet in de pan

Als je de zalmfilet uit de verpakking haalt, is het belangrijk deze eerst nog even droog te maken met wat keukenpapier. Daarna smeer je de zalmfilet in met wat olijfolie en eventueel kruiden, zout en peper. Doe olijfolie in de pan en leg de zalmfilet erin. Heb je een zalmmoot met huid? Leg deze huid dan op de bodem van de pan. Laat de zalm een paar minuten garen op half vuur. Draai de zalmfilet om wanneer deze wit begint te worden. Gaar de zalm vervolgens nog 4 tot 5 minuten op laag vuur. Voeg als laatste stap nog wat boter toe in de pan. De boter mengt zich met het vet uit de vis en zorgt voor een heerlijke smaak. Dat wordt smullen tijdens het kerstdiner.

Zalmfilet in de oven

Een zalmfilet is ook te bereiden in de oven. Ideaal, want zo heb je er minder werk aan en heb je meer ruimte om andere lekkere bijgerechten te maken. Verwarm de oven voor op 200⁰C. Leg de zalmfilet op een bakplaat. Bij een zalmmoot met huid is het belangrijk dat de huid op de bakplaat ligt. Strooi zout en peper over de zalm. Voor een extra smaakbeleving strooi je wat citroenrasp en kruiden over de zalmfilet. Bak de zalmfilet vervolgens in 15 tot 18 minuten gaar. Laat de zalm een paar minuten afkoelen voordat je deze serveert. Dat wordt genieten.

Op de huid gebakken zalm met koolraapfriet

Een zalige zalm op de huid gebakken is altijd een goed idee. Zeker in het gezelschap van zelfgemaakte koolraapfrietjes. Wat een feest! Dit gerecht ziet er ook nog feestelijk uit.

Bekijk het recept

Recepten met zalmfilet

Bij Jumbo haal je de lekkerste gerookte zalmfilet. Deze koude vis is vol van smaak en is het perfecte ingrediënt voor een feestelijk voorgerecht voor kerst. Ook kun je er een lekkere amuse van maken. Welke recepten ga jij uitproberen voor een smakelijke kerst?

Bekijk alle zalmrecepten

Meer inspiratie?

Van zalmcarpaccio tot zalmfilet met een kruidenkorstje: visliefhebbers maak je gegarandeerd blij met een heerlijk zalmgerecht aan de kersttafel.