Food

7x Vis op de BBQ

23 maart 2022 | Auteur: Jumbo

Vis van de BBQ is verrassend lekker! Ontdek deze 7 recepten met vis van de grill. Zo kun je een lekker vispakketje maken of een spiesje met vis. En wil je écht iets bijzonders maken? Ga dan voor mosselen van de BBQ. Mmm…. Er is genoeg te variëren met vis van de grill. Serveer er een salade bij en brood met sausjes en je BBQ-maaltijd is compleet. Dat wordt zeker genieten.

1. BBQ-vis met frisse kruidensalade

7 ingrediënten  26 min 

Vis van de bbq en een frisse kruidensalade is de perfecte combinatie. In slechts 4 tot 6 minuten grill je de zalm op de BBQ gaar. Maak zelf een vinaigrette bij de salade. Maak de salade bijvoorbeeld met potjes kruiden die in de vensterbank staan of in de tuin. Rucola past er ook goed bij.

Bekijk dit recept

2. Gelakte zalm van de BBQ

2 ingrediënten  12 min 

Er zit al heel veel smaak aan zalm. Maar wil je deze nog beter tot haar recht laten komen? Lak de zalm dan met een Aziatische marinade. Zo geef je er een pittige twist aan. De marinade zorgt ervoor dat er een knapperig randje rondom de zalm ontstaat.

Bekijk dit recept

3. Gegrilde Indiase garnalen

4 ingrediënten  200 min 

Garnalen kun je perfect op de bbq bereiden. Ze worden er juist extra lekker van. En ze zijn super snel klaar. Vaak hebben garnalen wel een goede marinade nodig. Wil je een keer iets anders dan knoflook? Ga dan voor deze Indiase variant. Lekker makkelijk met een boemboe.

Bekijk dit recept

4. Mosselen van de BBQ

3 ingrediënten  15 min 

Mosselen van de bbq? Waarom niet! Maak een mooi pakketje van folie. Je bereidt de mosselen echt op de bbq. Je hoeft ze niet vooraf te koken. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook heel erg lekker. En gezellig om samen op deze manier mosselen te eten.

Bekijk dit recept

5. Tonijn van de BBQ

8 ingrediënten  20 min 

In dit recepten met tonijn van de bbq maken we er een lekkere salsa bij. De salsa bestaat uit mango, limoen, een rood pepertje, een ui en koriander. Tonijn hoef je niet lang te grillen op de bbq. Al in 4 a 5 minuten is je tonijn klaar om van te genieten.

Bekijk dit recept

6. Vispakketje met limoen en koriander

7 ingrediënten  20 min 

Een vispakketje is ideaal om te maken, als je vis van de bbq wil bereiden. Je kunt dit vispakketje ook al vooraf maken. Dan hoef je het alleen nog maar op te warmen. We vullen het vispakketje met kabeljauw, wat verse kruiden en limoen. Een perfecte combinatie.

Bekijk dit recept

7. Gevulde forel van de barbecue

10 ingrediënten  35 min 

Een luxe barbecuegerecht: een gevulde forel op de BBQ. Een ware verrassing voor visliefhebbers. Forel is een vissoort die je perfect kunt vullen en daarna kunt grillen op de bbq. De piripiri kruiden geven veel smaak aan de vis.

Bekijk dit recept

Nog meer BBQ-recepten met vis

Meer over vis van de bbq

Meer inspiratie & tips

Wil jij er een groot spiesjesfeest van maken? Ontdek dan deze lekkere recepten. Van hartige zalmspiesjes tot halloumi- en groentespiesjes. Genoeg keuze voor iedereen. 

Wil je een  BBQ met verschillende gangen? Het gaat niet alleen om stukken BBQ-vlees of vis op de BBQ, maar je kunt ook kleine gerechtjes maken die je als BBQ-voorgerecht serveert.

Er zijn van die grote stukken vlees waar de hele bbq om draait. Stoere BBQ-gerechten, maar met liefde bereid. Ontdek hoe je deze geweldige vleesgerechten van de BBQ zelf maakt.

Wist je dat je met een gepofte aardappel van de BBQ haast een hele maaltijd kunt maken? Ontdek deze gepofte aardappel recepten en kies jouw favoriet.