Loading...
< Bekijk alle BBQ-tips

Maak de perfecte gepofte aardappel op de BBQ

Een aardappelsalade, huzarensalade of pastasalade bij de bbq is altijd lekker, maar niet zo verrassend. Met een gepofte aardappel daarentegen, tover je elke keer weer een origineel bijgerecht op tafel. Het is ontzettend simpel om te maken. Laat je inspireren door de variaties met gepofte aardappelen. Goed nieuws: je kunt aardappelen in Nederland het hele jaar door krijgen. Dat maakt de gepofte aardappel ook het ideale gerecht tijdens een winter-bbq. Door een aardappel te poffen wordt hij knapperig van buiten en blijft lekker zacht van binnen.

Aardappel poffen op de barbecue

Zelf gepofte aardappel maken? Dat kan op verschillende manieren. Je kunt aardappels poffen in de oven, in de magnetron en op de barbecue. Er is dus altijd wel een manier om deze culinaire lekkernij te bereiden. Wij vertellen hoe je de gepofte aardappel maakt op de barbecue.
Maak de aardappel goed schoon. Laat de schil zitten en pak de aardappel in met aluminiumfolie. Leg het pakketje aan de zijkant van de barbecue. Wanneer de aardappel te dicht op het vuur ligt, kan de buitenkant al verbranden, terwijl de binnenkant nog niet gaar is. Doe het deksel van de barbecue dicht en laat de aardappel 20 tot 30 minuten poffen. Prik met een vork in de aardappel om te testen of hij gaar is. Gaat je vork er zonder weerstand in? Dan is je gepofte aardappel goed! Heb je de aardappels zo tussen de kolen gelegd? Schrik dan niet van de zwarte buitenkant. De schil verbrandt snel (dus die eet je ook niet op), maar de binnenkant is lekker zacht. Snijd de aardappel aan de bovenkant in. Maak hem extra smaakvol met een mengsel van crème fraîche, verse bieslook en een beetje zout en peper. Of doe er een klontje roomboter of kruidenboter op.

Heerlijke recepten met gepofte aardappel

Met gepofte aardappel kun je enorm veel kanten op. Je kunt hem namelijk vullen met alles wat je maar lekker vindt. Inspiratie nodig? We hebben een aantal heerlijke combinaties voor je samengesteld, waar het water je spontaan van in de mond loopt.

Alle boodschappen voor je gepofte aardappel

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Vis Satésaus Bavette Pulled pork Vega BBQ BBQ-tips

Boodschappen voor een geslaagde BBQ

Je vindt al onze lekkere en voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt tijdens de barbecue.