Loading...
< Bekijk alle BBQ-tips

Gepofte aardappel BBQ: zo maak je ze perfect!

Een aardappelsalade, huzarensalade of pastasalade bij de bbq is altijd lekker, maar niet zo verrassend. Met een gepofte aardappel van de bbq daarentegen, tover je elke keer weer een origineel bijgerecht op tafel. Het is ontzettend simpel om te maken. Laat je inspireren door de recepten voor gepofte aardappel op de bbq. Goed nieuws: je kunt aardappelen in Nederland het hele jaar door krijgen. Dat maakt de gepofte aardappel ook het ideale gerecht tijdens een winter-bbq. Door een aardappel te poffen op de bbq wordt hij knapperig van buiten en blijft lekker zacht van binnen.

Aardappel poffen op de barbecue

Zelf gepofte aardappel maken? Dat kan op verschillende manieren. Je kunt aardappels poffen op de bbq, maar ook in de oven of magnetron. Er is dus altijd wel een manier om deze culinaire lekkernij te bereiden. Wij vertellen je het recept voor gepofte aardappel van de bbq.
Maak de aardappel goed schoon. Laat de schil zitten en pak de aardappel in met aluminiumfolie. Leg het pakketje aan de zijkant van de barbecue. Wanneer de aardappel te dicht op het vuur ligt, kan de buitenkant al verbranden, terwijl de binnenkant nog niet gaar is. Doe het deksel van de barbecue dicht en laat de aardappel 20 tot 30 minuten poffen. Prik met een vork in de aardappel om te testen of hij gaar is. Gaat je vork er zonder weerstand in? Dan is je gepofte aardappel goed! Heb je de aardappels zo tussen de kolen gelegd? Schrik dan niet van de zwarte buitenkant. De schil verbrandt snel (dus die eet je ook niet op), maar de binnenkant is lekker zacht. Snijd de aardappel aan de bovenkant in. Maak hem extra smaakvol met een mengsel van crème fraîche, verse bieslook en een beetje zout en peper. Of doe een klontje roomboter of kruidenboter op je gepofte aardappel van de bbq.

Heerlijke recepten met gepofte aardappel bbq

Met gepofte aardappel van de bbq kun je enorm veel kanten op. Je kunt hem namelijk vullen met alles wat je maar lekker vindt. Inspiratie nodig? We hebben een aantal heerlijke combinaties voor je samengesteld, waar het water je spontaan van in de mond loopt.

Alles om aardappels te poffen op de bbq

Ga je zelf aardappels poffen op de bbq? Welk recept voor gepofte aardappel je ook kiest, bij Jumbo vind je alle benodigheden.

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

BBQ recepten BBQ-tips Bavette Gepofte aardappel Pulled pork Satésaus Vega BBQ Vis