Loading...

Vis op de BBQ

Vis op de BBQ: de lekkerste recepten

Of je nu gaat voor zalm van de BBQ of toch liever zeebaars of forel: vis op de barbecue is áltijd een goed idee. Alleen vallen ze soms wel erg makkelijk uit elkaar. Gelukkig zijn er tal van manieren om de vis op de BBQ te bereiden, waarbij het verrukkelijke eindresultaat gewoon in zijn geheel op je bordje belandt.

Verschillende technieken helpen je om de vis goed te grillen. Zo kun je met aluminiumfolie een pakketje maken, waarin je behalve het stuk vis ook meteen de kruiden en citroen stopt. Op die manier zit alles veilig ingepakt en kan de vis op de bbq mooi op smaak komen. Je kunt ook een visklem gebruiken, waardoor de vis niet zomaar breekt bij het keren. En je kunt de vis spiesen. Al zijn niet alle soorten vis hiervoor geschikt, omdat sommige vissoorten niet stevig genoeg zijn om aan een brochette te blijven zitten.

Pakketje vis op de barbecue

Een andere makkelijke manier om vis op de barbecue te bereiden, is door er een pakketje van te maken. Met behulp van aluminiumfolie kun je een pakketje maken met een stukje vis en wat verse groenten en kruiden, zoals dille, peterselie of koriander. Ook kun je een klein scheutje wijn toevoegen zodat je vis lekker sappig blijft. Afhankelijk van het gewicht is het pakketje vis op de BBQ binnen 8 tot 10 minuten gaar.

BBQ-recept: vis op hout

De allerlekkerste manier om vis op de barbecue te bereiden, is op een cederhouten plankje. Door vis op een met vocht geabsorbeerde houten plank te grillen, zorg je er namelijk voor dat er rook ín de vis trekt. En dat zorgt voor een extra smaakdimensie, die bijvoorbeeld erg lekker is bij zalm. Hoe dat dan werkt? We leggen je uit hoe je met een plank vis op de barbecue bereidt.

Je legt het plankje van tevoren één of twee uur in het water. Als het goed met vocht is geabsorbeerd, kan het hout niet verbranden.
Verspreid vervolgens de vis op het plankje met steeds een kleine tussenruimte van ongeveer een centimeter. Plaats het plankje in de barbecue, direct boven de kolen of het heetste punt. Laat de vis – in het geval van zalm – ongeveer tien minuten garen. Dan zijn de filets nog mooi rosé. Haal de vismoten voorzichtig los om te serveren of zet het hele plankje op tafel voor een leuke presentatie.

Extra tip: vul een aluminium bakje met groentekruiden, knoflook en ui. Door dit even vijf minuten op de barbecue te leggen, komt het aroma in de kruiden los en geeft het nog meer smaak. Sprenkel de mix na vijf minuten over de vis op de BBQ heen om het vervolgens nog vijf minuten samen op de barbecue te leggen.

Grill je vis op de BBQ met een visklem

Met een visklem grill je jouw favoriete vis op de barbecue zonder zorgen. Het handige hulpmiddel zorgt ervoor dat je vis heel blijft. Bovendien kun je de vis letterlijk in een handomdraai keren. Een visklem is ideaal om kleine, hele vissen in te bereiden, zoals een forel. Maar ook zalm en een lekker stukje tonijn grill je er heel eenvoudig in. In deze video laten we je onder andere deze bereidingswijze voor vis op de BBQ zien.

Zin in BBQ? Ga voor onze Kies & Mix BBQ-aanbieding

Met weinig inspanningen toch lekker BBQ’en? Ga voor onze Kies & Mix BBQ-aanbieding: 4 producten voor 10 euro. Met dit gigantisch BBQ-assortiment stel je eenvoudig een heerlijk BBQ-menu samen dat én voordelig én in een handomdraai klaar is. Zo kun jij supersnel genieten van al dat lekkers.

Bekijk deze aanbieding

Verrassende BBQ-recepten met vis

Bekijk meer vis bbq-recepten

Lekkere vis op de barbecue

Bekijk meer vis voor op de bbq

Boodschappen voor een geslaagde barbecue

Je vindt al onze lekkere en voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt tijdens de barbecue. 

Bekijk alle lijstjes Blader door de zomerfolder >

Nieuw: inspiratie voor de echte BBQ-liefhebber

Heb je een BBQ in de planning en wil je graag indruk maken met heerlijke gerechten? Jumbo helpt je aan de beste tips, lekkere recepten en een compleet nieuw, bijzonder BBQ-assortiment voor net dat beetje extra’s.

Alles voor de BBQ-liefhebber

Veelgestelde vragen over vis op de BBQ

Welke vis kun je bereiden op de BBQ?

Welke groenten zijn lekker bij vis op de BBQ?

Hoe lang moet vis op de BBQ?

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Alles voor de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen BBQ-recepten BBQ-tips BBQ-liefhebber BBQ-grillmaster Vis op de BBQ Zalm op de BBQ Zeebaars op de BBQ Forel op de BBQ BBQ-salade Satésaus maken BBQ-vlees Spareribs Bavette Vega BBQ

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 30-07-2021.