Gourmetten met kinderen

Gourmetten met kinderen is écht en feest. Kinderen vinden het vaak fantastisch om zelf te kokkerellen in hun eigen kleine pannetje. Gezellig samen aan tafel, met je gezin, familie of vrienden en genieten van al het lekkers dat op tafel staat. Bij Jumbo vind je superlekkere gourmetrecepten en -ideeën voor kinderen.

Snel naar

Originele gourmetrecepten voor kinderen Lijstjes als je gaat gourmetten met kinderen 5x must haves als je gaat gourmetten met kinderen Nóg meer handige gourmetideeën voor kinderen Recept voor leftovers van je gourmet

Originele gourmetrecepten voor kinderen, dat wordt smullen!

Je kunt de kinderen gewoon een mini-hamburger in een pannetje laten gooien, maar waarschijnlijk ben je op zoek naar leukere gourmet-ideeën voor kinderen. Met deze originele kindergourmetrecepten zit je zeker gebakken.

Bekijk hier alle gourmetrecepten

Deze lijstjes zijn handig als je gaat gourmetten met kinderen

Van gourmet-ideeën voor kinderen kun je er niet genoeg hebben. Deze lijstjes zijn ook handig als je toch al middenin de kindergourmetrecepten zit (ook voor Pasen en kerst). Doe er je voordeel mee!

Altijd onder de pannen met het Jumbo gourmetassortiment

Wie zegt dat gourmetten alleen voor de feestdagen is? Vanaf nu vind je altijd verschillende soorten gourmet mini's en een gourmetschotel in onze winkels én online. Altijd feest dus! Ideaal voor een verjaardag, kinderfeest of omdat het kan.

Bekijk het gourmetassortiment

5x must haves voor als je gaat gourmetten met kinderen

Sta je op het punt het gourmetstel uit de doos te halen om te gaan gourmetten met kinderen? Zorg dan dat je deze must haves in huis haalt. Die zijn eigenlijk onmisbaar in gourmetrecepten voor kinderen.

Ontdek het volledige gourmet assortiment

Nog meer handige gourmetideeën & tips

 

Handige gourmetideeën voor kinderen

Gourmetten met kinderen is natuurlijk van een andere orde dan wanneer je alleen met volwassenen aan tafel zit. Het is supergezellig (maar écht), je staat wel op scherp (zo’n gourmetstel is nogal heet) en voor kinderen kan aan één stuk door gourmetten misschien wat aan de lange kant zijn. Dus vandaar: onze beste gourmet-ideeën voor kinderen!

 

Zorg voor afleiding tussendoor

Als je een avondje gaat gourmetten met kinderen, zit je zomaar drie uur aan tafel. Dat kan voor kinderen net wat (te) lang zijn. Zorg daarom voor wat afleiding tussendoor. Laat de kinderen even van tafel gaan, zodat ze wat kunnen knutselen, een spelletje doen of een boekje lezen.

 

Zet wat toegankelijke groenten op tafel

Snoeptomaatjes, komkommer, wortel, paprika: zet ’t al direct op tafel als je met de kinderen gaat gourmetten. Een goed moment: vóór dat het brood op tafel komt en de echte gourmet begint. En je zult versteld staan hoe snel de schaaltjes met groenten leeg zijn!

 

Zet de kinderen iets verder weg van het gourmetstel

Je kunt kinderen honderd keer zeggen dat ze niet aan het gourmetstel mogen komen, maar wanneer je even niet knippert, gebeurt het tóch. Kinderen zijn nu eenmaal nieuwsgierig. Zet de kinderen dus niet te dicht bij het gourmetstel, dat maakt de kans ook kleiner dat er een vetspettertje op een kind belandt. En zorg ervoor dat de elektriciteitskabel van het gourmetstel tussen twee volwassen ligt. Je kunt wel raden waarom.

 

Ventileer de ruimte tijdens het gourmetten goed

Zorg dat de ruimte waarin je gaat gourmetten met kinderen goed geventileerd is. Zet dus een raampje open of een deur op een kier, zodat er genoeg frisse lucht naar binnen kan komen. Tijdens het gourmetten komen er natuurlijk allerlei stoffen vrij, die weg moeten kunnen.

Veelgestelde vragen als je gaat gourmetten met kinderen

Hoeveel vlees per kind bij een gourmet?

Hoe krijg ik de gourmetgeur uit huis?

Wat mag niet ontbreken als je gaat gourmetten met kinderen?

Blogs over gourmetten voor meer tips & recepten

Food

Wil jij lekker genieten van een avondje gourmetten, maar heb je iets minder budget? Maak je geen zorgen!

Food

Gourmetten is natuurlijk hartstikke gezellig, makkelijk en lekker. De ideale invulling van een diner met het hele gezin tijdens Pasen of tijdens kerst.

Food

Voor veel mensen een guilty pleasure: stokbrood met kruidenboter. Mmm… de combinatie van een vers, knapperig broodje en smeltende boter is verrukkelijk.

Tips

Gourmetten is hartstikke leuk en gezellig. Maar na afloop van het vaak avondvullende programma zit het gourmetstel vol vetspetters en etensresten.

Heb je nog wat over van je avondje gourmet?

Heb je wat over van je avondje gourmetten met kinderen? Gooi ’t niet weg. Maar maak er bijvoorbeeld deze lekkere gourmetpizza’s van.

Nog meer gourmet-inspiratie

Kun je wel wat meer tips en recepten gebruiken voor een geslaagde gourmetavond? Bekijk dan ook deze pagina’s voor de lekkerste hapjes in je gourmetpannetje.

Alles voor gourmet Gourmet recepten Gourmet bijgerechten Gourmet groenten Gourmet salade
Gourmet vegetarisch Gourmet vis Gourmet vlees Gourmet boodschappen Gourmet tips
Gourmet lucht uit huis Gourmet schoonmaken Gourmetten met kerst Gourmetten met kinderen

11 oktober 2020 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 15 november 2022