Loading...

Paprika: recepten en meer

Een kleurrijke groente vol vezels

Bekijk alle recepten

Paprika: geeft je gerecht kleur en smaak

Paprika is een groente die boordevol vezels en voedingstoffen zit en tóch weinig calorieën bevat.  Met paprika geef je kleur aan elk gerecht. Je hebt ‘m namelijk in het rood, geel, groen en oranje. Wist je dat de rode variant twee keer zoveel vitamine C bevat als de groene? Dat is hartstikke goed voor je weerstand. En niet te vergeten: ze zijn vol van smaak! Redenen genoeg om ermee aan de slag te gaan in de keuken. Laat je inspireren door onze paprikarecepten.

Smakelijke paprikarecepten

Welk gerecht maak je met paprika? Eet ze door je noodles, op je pizza, gemixt in een soep of als knapperige smaakmaker in je salade. Jumbo helpt je graag aan ideeën. Welk paprikarecept ga jij maken?

Bekijk alle recepten met paprika

Oorsprong: Paprika van Jumbo

De paprika is een zoete variant op de rode peper. Paprikatelers Jan & Jan van der Harg laten je zien waar en hoe de paprika groeit.

Recept: Kruidige gevulde paprika

Een lekker en eenvoudig ovengerecht met paprika. Bekijk hoe je gevulde puntpaprika bereidt.

Hoe moet je paprika bereiden?

Verse paprika kun je het beste gemiddeld 8 minuten koken. Maar afhankelijk van het gerecht, kun je de paprika ook rauw eten, grillen of roerbakken. Zorg wel altijd dat je de paprika eerst hebt gewassen en dat je de steel en de zaadlijsten eruit hebt gesneden.

Verrassende gerechten met paprika

Paprika in je muffin of smoothie: we hebben ook een aantal minder voor de hand liggende gerechten met paprika erin. Heb je al een smakelijk paprikarecept op het oog?

Wist je dat...

  • ...een rode paprika eerst groen was? De rode, gele of oranje kleur krijgt-ie pas wanneer het rijpproces is voltooid. Dat is ook de reden dat een groene paprika iets bitterder smaakt en de andere varianten juist wat zoeter.
  • ...de paprika afstamt van de pikante Spaanse peper? Maar de paprika’s die wij in Nederland kennen, zijn helemaal niet pittig. Ze bevatten namelijk bijna geen capsaïcine; het stofje wat zorgt voor het hete effect.
  • ...de paprika oorspronkelijk uit de warme landen rond de Middellandse Zee komt? In Nederland worden ze daarom tussen april en november geteeld in kassen. In deze video laten de paprikatelers van Jumbo je zien hoe zij te werk gaan.

Paprika bewaartips

• Bewaar paprika 5 tot 7 dagen buiten de koelkast op een koele en donkere plaats.

• Wil je de paprika langer bewaren? Snij hem dan in blokjes of reepjes, blancheer ze kort en stop ze dan in de diepvries

Bestel je paprika bij Jumbo

Bekijk alle producten

Een gemakkelijke maaltijd vol groente

Ook in de zomer verse groente

Samen maken we een mooie zomer met heel veel verse groente voor een lekker prijsje.

Courgette Broccoli Tomaten Avocado Komkommer Paprika