Loading...

Carpaccio

Flinterdun maar goed belegd het lekkerst

Bestel producten

Carpaccio: variaties voor een verrassend voorgerecht

Wie denkt aan Kerst, denkt aan samen zijn met de familie en natuurlijk lekker eten! De ene gang is nog specialer dan de ander. Om het kerstdiner meteen goed te starten, is carpaccio een heerlijk en gangbaar voorgerecht of tussengerecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een smakelijke rundercarpaccio met truffelmayonaise en geroosterde pijnboompitten of een zalmcarpaccio met dilledressing? We helpen je graag om met heel weinig moeite de show te stelen tijdens het kerstdiner.

Bestel je carpaccio bij Jumbo

Bekijk het hele carpaccio assortiment

Originele serveertip

In deze video laten we zien hoe je een glaasje tartaarcarpaccio maakt.
Een feestelijke amuse die bij iedereen in de smaak valt.

Zo maak je een glaasje tartaarcarpaccio

Verschillende soorten carpaccio

Carpaccio is origineel een gerecht met dungesneden plakjes rauw rundvlees. Tegenwoordig worden er verschillende soorten vis en vlees gebruikt voor carpaccio. Ook groente en fruit worden gebruikt als basis van een carpaccio, zoals bij deze perencarpaccio. Carpaccio is een bijzonder gerecht en kun je zo feestelijk maken als je zelf wil. Welke carpaccio serveer je met het kerstdiner?

Rundercarpaccio

Rundercarpaccio is dungesneden rauw rundvlees en wordt vaak geserveerd met parmezaanse of oude kaas, rucola, pijnboompitjes en een pestodressing of truffelmayonaise. Wil je deze Kerst eens flink uitpakken? Serveer de carpaccio dan in een glaasje in plaats van op een bord en ga voor een bijzondere dressing zoals een frisse frambozendressing. Je zult zien dat je gasten aangenaam verrast zijn door deze nieuwe smaaksensatie!

Zalmcarpaccio

Naast carpaccio van rundvlees is het ook heerlijk om te variëren met vis. Probeer daarom eens een zalmcarpaccio als starter van het kerstdiner. Zalm combineert goed met roomkaas, dillesaus of citroensap. Voor de carpaccio gebruik je gerookte Noorse zalm. Feestelijk presenteren en aankleden met de lekkerste ingrediënten maakt van deze zalm in een mum van tijd een smakelijke carpaccio. Een perfecte start van een heerlijk diner!

Beleg je carpaccio met deze toppings

Bekijk het hele carpaccio assortiment

Carpaccio

Carpaccio is al jaren een populair voorgerecht. Ook tijdens het kerstmenu komt het vaak als één van de gangen voorbij. Alhoewel rundercarpaccio de bekendste variant is, betekent carpaccio eigenlijk niets meer dan flinterdun gesneden. Je kunt carpaccio dan ook van allerlei lekkere dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan zalmcarpaccio of carpaccio van kip of rauwe ham. Of ga eens voor een vegetarische carpaccio van bijvoorbeeld stoofpeer of rode biet.

In de basis kun je dus al volop variëren. Maar wat carpaccio écht lekker maakt, is hoe je hem belegt. Rundercarpaccio wordt vaak gegeten met pesto- of truffeldressing, pijnboompitjes, spekjes, kaas en een plukje rucola of andere sla. Of voeg er nog een verrassende smaak aan toe met een paar druppels balsamicocrème. Zalmcarpaccio is het lekkerst met mosterd-dillesaus of simpelweg met een beetje citroensap en verse kruiden. Je ziet het al, met carpaccio kun je alle kanten op. Het is een gangbaar gerecht met een feestelijk tintje, waar bijna iedereen wel van houdt. Begin je kerstdiner goed met een heerlijke carpaccio als voorgerecht.