header

Festival food recepten

Kom helemaal in de festival stemming met deze festival food recepten. Zo maak je er echt een feest van in je tuin. Ontdek deze lekkere recepten die je ook vaak op een festival voorbij ziet komen. Makkelijk te eten vanuit ‘t vuistje. Hopelijk kunnen we deze zomer naar een groot festival. Maar zo niet? Dan maken we er gewoon een party van met deze festival food recepten.

7x Festival recepten

1. Broodje pulled pork

5 ingrediënten  35 min 

Mmm… pulled pork is een echte traktatie. Pulled pork smaakt uitstekend op een knapperig broodje met wat zoet-zure toppings erover heen. Muziek aan en je festivalgevoel is compleet.

Bekijk dit recept
image text

2. Flammkuchen met spek en asperges

6 ingrediënten 95 min 

Snij de flammkuchen met een pizzaroller in stukjes en je hebt het perfecte festival food! Flammkuchen lijkt op pizza, maar is toch net even anders. In dit recept beleggen we ‘m met spek en asperges.

Bekijk dit recept
image text

3. Broodje hotdog

7 ingrediënten  10 min 

Een klassieker op een festival: een broodje hotdog! Wat is jouw favoriete saus voor over de hotdog: ketchup, mayo of mosterd? Smaakt extra goed met knapperige, gefruite uitjes erover.

Bekijk dit recept
image text

4. Nacho’s met pulled chicken

7 ingrediënten  25 min 

Voor deze snack kun je beter even rustig zitten. Dan kun je beter genieten van die nacho’s met pulled chicken en gesmolten kaas. Lekker drankje erbij en je bent daarna weer klaar voor.

Bekijk dit recept
image text

5. Bacon-kaasburger

9 ingrediënten  15 min 

Jammie! Een hamburger mag natuurlijk niet ontbreken tussen het festival food. En niet zomaar een hamburger, maar we beleggen ‘m met bacon, kaas en nog veel meer lekkers. Dat wordt smullen.

Bekijk dit recept
image text

6. Loempia met komkommersalade

8 ingrediënten  35 min 

Hou jij meer van Aziatisch festival food? Dan is dit jouw snack! Maak zelf lekker loempia’s met een frisse komkommersalade. Met filodeeg maak je deze loempia’s in een handomdraai.

Bekijk dit recept
image text

7. Pizza salami

7 ingrediënten  25 min 

Pizza is altijd een goed idee. Beleg de pizza 'm met salami, mozzarella en tomaatjes. Bestrooi de pizza’s met knapperige ringetjes bosui, snijd ze in punten en smullen maar!

Bekijk dit recept
image text

Haal deze producten in huis

Festival tips

Ga je naar een festival? Dan zijn dit handige tips.

Neem lang houdbare producten mee die buiten de koelkast bewaard kunnen worden, zoals ingeblikt eten (met ingebouwde opener) en koeken, maar geen glas. Neem een slotje mee om de tent op slot te doen. Drink genoeg! Als je veel beweegt en als het warm is, zweet je veel. Neem zelf dopjes mee omdat bij flesjes altijd de dopjes eraf gehaald worden. Smeer je in, zelfs al is het bewolkt. Je hebt vaak tijdens het festival niet in de gaten hoe snel je verbrandt. Draag fijne, vaste schoenen om blaren en pijnlijke voeten te voorkomen.

Meer inspiratie & tips

Food

Van 30 september tot en met 7 oktober 2021 is de Week tegen Eenzaamheid. In die week vragen we extra aandacht om eenzaamheid tegen te gaan. 

Food

Daar word je toch vrolijk van? Knalgele gerechten! De zon op je bord, zorgt meteen voor een portie vreugde. 

Thuis

Fruit op de bbq is niet alleen lekker, maar ook gezond. Laat je inspireren door de favoriete recepten voor fruit van de grill.

Food

Er gaat niets boven een ijskoffie. Smaakt uitstekend op het terras, maar ook thuis kun je zo’n fantastische ijskoffie maken.