Slim snacken: tussendoortjes met groente en fruit

Vind je het lastig om je dagelijkse vitaminen binnen te krijgen? Probeer eens wat vaker fruit of groente als tussendoortje te pakken. Een appel uit het vuistje of een schaaltje snackgroente is natuurlijk prima, maar wij zien het liever iets aantrekkelijker.

We laten je zien dat je met fruit en groente ook de leukste en lekkerste tussendoortjes kunt maken. Zo helpen we je goed voor jezelf te zorgen.

1. Groentesliders met gegrilde courgette

6 ingrediënten  20 min 

Courgette krijgt veel meer smaak als je ‘m grilt. Tel daar nog de gouden smaakcombinatie van tomaat en verse basilicum bij op en je hebt een heerlijk tussendoortje. En zeg nou zelf, ziet het er niet geweldig uit? Tip: als je de hele boterham zo belegt in plaats van een uitgesneden rondje, dan kun je er ook van genieten als lunch. 

Bekijk het recept

2. Friszoete appelringen met walnoten

4 ingrediënten  5 min 

Als je snel kijkt lijkt het wel een feestelijk gebakje! We kunnen verklappen: het smaakt ook bijna net zo lekker. Een zoete traktatie waarmee je in één keer verschillende soorten fruit binnenkrijgt. En een ander voordeel van dit tussendoortje is dat het al in 5 minuten klaar is. 

Bekijk het recept

3. Omeletwrap met kip en paprika

7 ingrediënten  25 min 

Als je van een omelet rolletjes maakt en deze op een prikker doet, heb je heerlijke hapklare tussendoortjes. De paprika en rucola zijn hier de leveranciers van vitaminen. En ze geven ook nog eens heel veel smaak. Geniet samen met de rest van het gezin van de omeletwraps of bewaar er een paar in de koelkast voor later. 

Bekijk het recept

4. Frisse fruitmix met kokos-kwarkdip

4 ingrediënten  5 min 

Zoals we al zeiden: gewoon wat fruit uit het vuistje is al lekker en gezond. Maar met een goede dip erbij, maak je het net iets specialer. We gaan hier voor een voorgesneden fruitmix en een eenvoudig te maken dip van kwark, honing en kokos. Daardoor heb je dit recept al in 5 minuten bereid.

Bekijk het recept

5. Mini-yoghurtmuffins met zoete aardappel en banaan

8 ingrediënten  35 min 

We sluiten de lijst af met een feestelijk tussendoortje met fruit én groente. We maken overheerlijke muffins met 2 vitaminebommetjes: zoete aardappel en banaan. Dankzij de zoete smaak van deze ingrediënten is er geen suiker nodig. Dus ook al voelen deze muffins als guilty pleasure: dat zijn ze niet!

Bekijk het recept

Meer tussendoortjes met groente en fruit 

Meer inspiratie & tips

Bekijk het basisrecept koekjes en 3 varianten van hetzelfde deeg. Zo heb je elke keer dat je de koektrommel induikt een ander koekje te pakken.

Lekker borrelen kan ook prima thuis! Haal je favo drankje en serveer er de lekkerste borrelhapjes bij. We delen 7 perfecte hapjes voor bij de borrel. 

Vindt jouw kind het ook zo leuk om uit eten te gaan? Trek dan alles uit de kast om ze die restaurantbeleving thuis te laten ervaren.

Met deze cocktails haal je het vakantiegevoel in huis. Maak jouw favoriete zomerse drankjes zelf. Zo geef je iedere borrel een tropische touch.