Loading...

Ontdek het verhaal van onze tilapia

Volg de reis van tilapia

Wil je weten waar onze tilapia vandaan komt? Dat kan met behulp van de blockchaintechnologie. Door de code op de verpakking in te voeren, zie je welke reis de tilapia heeft afgelegd. Ook kom je op deze website meer te weten over de herkomst, de productieomstandigheden en de kwaliteitsnormen waar de tilapia aan moet voldoen. Vul hier de code in die je vindt op de verpakking en ontdek meer over onze tilapia.

Grip op de keten

Wij willen bij Jumbo nu en in de toekomst kwalitatieve, gezonde en duurzame producten aanbieden. Daarom vinden we het belangrijk dat we producten verkopen die zijn geproduceerd met aandacht voor mens, dier en milieu. Om daar grip op te hebben, hebben we inzicht in onze ketens – van ingrediënten en producten – nodig. Blockchaintechnologie helpt hierbij. Samen met onze leveranciers hebben we de keten van tilapia in beeld gebracht, of anders gezegd: de route die tilapia aflegt en alles wat daarbij komt kijken op het gebied van mens, dier en milieu.

Bekijk de volledige keten

Tilapia uit Indonesië

De tilapia die je bij Jumbo in de schappen vindt, wordt door Regal Springs gekweekt in het Tobameer in de regio Noord-Sumatra in Indonesië. Dit is het grootste vulkanische meer ter wereld. Om het meer gezond en zuiver te houden worden met regelmaat controles uitgevoerd op het gebied van waterkwaliteit en zuiverheid, onder meer door de Universiteit van Wageningen. De tilapia krijgt vooral plantaardige voeding en wordt verantwoord gekweekt in een omgeving waar zoveel mogelijk natuurlijk gedrag wordt gestimuleerd.

Regal Springs streeft ernaar om alles van de vis te gebruiken, hiervoor hanteren zij de Zero-Fish-Waste-Policy. Niets van de tilapia wordt verspild. Dit houdt in dat alle restproducten van onze tilapia worden gebruikt voor andere producten.

Regal Springs heeft twee productielocaties. De locatie bij het Tobameer werkt volgens de standaard van het ASC keurmerk. De productielocatie die verantwoordelijk is voor de verwerking en het verpakken van de vis is BRC, IFS en BSCI gecertificeerd. Belangrijke onderdelen zijn een veilige werkomgeving en goede werkcondities (bijvoorbeeld maatregelen tegen discriminatie en recht op vakbondsvereniging). Bij Regal Springs ontvangen de werknemers meer dan het lokale en nationale wettelijke minimumloon voor de sector landbouw en voedsel. Daarnaast hebben alle werknemers een zorgverzekering, pensioenopbouw, gratis maaltijd en transport. 

Volg de reis

Alle tilapiafilets wordt direct na verwerking door Regal Springs in Indonesië ingevroren, verpakt en verscheept naar Rotterdam. Onze partner Seafood Connection zorgt voor de import en de opslag van de producten in Nederland. De tilapiafilets in diepvrieszakken worden opgeslagen in het vrieshuis in Urk en via het Jumbo distributiecentrum aan onze winkels geleverd. De tilapiafilets voor het verse visvak worden door Seafood Connection ingevroren geleverd bij Mayonna. Mayonna ontdooit en marineert de tilapiafilets en verpakt deze. De tilapiafilets wordt vervolgens op bestelling via het distributiecentrum van Jumbo aan de winkels geleverd. Volg hier de volledige route die tilapiafilets aflegt.

Tilapia: smaakvol en gezond

De tilapia is veelzijdig, zacht van smaak en stevig. Deze zoetwatervis is ook nog eens rijk aan eiwitten, maar arm aan calorieën, vetten en koolhydraten. Een bron van duurzame eiwitten die uitstekend past in een gezond en gebalanceerd eetpatroon.

Volg de reis van tilapia

Onze partners

Meer informatie over onze partners

Onze producten

Recepten

Nog meer inspiratie met vis?

Voor alle liefhebbers van vis, schelpdieren en schaaldieren hebben nog veel meer lekkere gerechten.

Alles over vis Alles over schaaldieren Haring Kreeft Mosselen Tilapiafilet Zalmfilet Zalm op de BBQ Forel op de BBQ Zeebaars op de BBQ