header

7x Inspiratie voor vegetarische BBQ-gerechten

Wil jij ook een iets anders dan vlees op de BBQ? Of organiseer je een vegetarische BBQ? Laat je inspireren door onze favoriete vega gerechten van de BBQ en tover deze zomer de lekkerste creaties op tafel. Laat je verrassen door onze vega BBQ-inspiratie.

1. Portobello met spinazie en geitenkaas

6 ingrediënten  36 min 

Deze portobello van de BBQ met spinazie en geitenkaas is een ware smaaksensatie. Zacht, zout en zelfs een beetje fris dankzij de zongedroogde tomatenreepjes. Die kun je overigens ook vervangen door olijven of walnoten. Mmm!

Bekijk dit recept
image text

3. Watermeloensteaks van de BBQ

4 ingrediënten  40 min 

Vergeet biefstuk van de BBQ en maak plaats voor deze steak van watermeloen op de BBQ. We gaan de watermeloen grillen en voegen heerlijke smaakmakers toe. Bekijk daarvoor de extra tip in het recept.

Bekijk dit recept

5. Griekse groentespies

9 ingrediënten  55 min 

Of je nu voor een volledig vegetarische BBQ gaat of een BBQ met vlees en vis: deze groentespies is een heerlijk bijgerecht voor ieder barbecuefestijn. Kleurrijk en lekker gekruid.

Bekijk dit recept

6. Geroosterde maïs met sinaasappel-komijnrub

5 ingrediënten  23 min 

Geef geroosterde maïs van de BBQ nét dat beetje extra met een sinaasappel-komijnrub. Rooster rondom goudbruin en bestrooi met peterselie of basilicum. Maak het af met een schep zure room: een frisse tegenhanger van de zoete maïskolf.

Bekijk dit recept

7. Courgette op de BBQ met peterseliedressing

7 ingrediënten  25 min 

Deze courgettes van de BBQ met pijnboompitten en peterseliedressing zijn niet alleen een feestje om te maken, maar ook om op te eten. Verkruimel een beetje fetakaas, verdeel de pijnboompitten en besprenkel met peterseliedressing. Bon appetit!

Bekijk dit recept

Nog meer vega recepten van de BBQ

Meer inspiratie voor een lekkere en gezellige BBQ

Alles over BBQ Bavette op de BBQ BBQ aansteken BBQ-assortiment BBQ-bijgerechten BBQ boodschappen BBQ-hapjes BBQ-pizza
BBQ-recepten BBQ-saus BBQ schoonmaken BBQ spiezen BBQ-tips BBQ-vlees Bijzonder assortiment Gepofte aardappel op de BBQ
Grote stukken vlees Groente op de BBQ Houtskool voor op de BBQ Italiaanse BBQ Kerntemperatuur vlees Kip op de BBQ Koreaanse BBQ Picanha op de BBQ
BBQ-salade Toetjes van de BBQ Vegetarische BBQ Voorgerecht BBQ Vis op de BBQ Vlees marineren Winter BBQ Zelf satésaus maken