header
label

Picknick recepten

2 juni 2021 | Auteur: Jumbo

Schijnt het zonnetje? Perfect moment voor een lekkere picknick. Ga naar het strand, het park of gewoon in je eigen tuin! Vul je mand met goedbelegde broodjes, salades en wraps. Zo maak je er een heerlijke picknick van. Ontdek deze picknickrecepten.

7x Picknickrecepten

1. Pastasalade met pesto

7 ingrediënten  20 min 

Een pastasalade is altijd handig om mee te nemen. Dus ideaal voor een picknick. Deze pastasalade dankt zijn smaak aan de pesto. Extra lekker met de pijnboompitten, cherrytomaatjes en parmaham.

Bekijk dit recept
image text

2. Waldkorn met gegrilde groente

6 ingrediënten 45 min 

Een knapperig broodje mag niet ontbreken tijdens een picknick. Dit broodje is toch gezond, want we beleggen ‘m met gegrilde groenten zoals knolselderij, wortel, courgette en rode paprika.

Bekijk dit recept
image text

3. Hollandse wraps met munt-ijsthee

9 ingrediënten  370 min 

Wraps kun je lekker makkelijk eten tijdens een picknick. Zeker als je de wrap halveert. Beleg een wrap met ham, kaas en wat salade en je maakt er een Hollandse variant van. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden met wraps.

Bekijk dit recept
image text

4. Picknickbrood

5 ingrediënten  5 min 

Nectarine op je brood? Waarom ook niet! Smaakt uitstekend met kipfilet en zuivelspread. Dit broodje is een mooie aanvulling voor in je picknickmand. En het is toch een keer iets anders.

Bekijk dit recept
image text

5. Aardappelkipsalade met bietjes

6 ingrediënten  25 min 

Deze salade kun je al ruim van te voren bereiden. Makkelijk om mee te nemen. Deze aardappelsalade maken we met gerookte kipfilet, bietjes en sinaasappel voor een frisse smaak.

Bekijk dit recept
image text

6. Mediterrane sandwichbolletjes met geitenkaas en pesto

8 ingrediënten  20 min 

Deze kleine sandwichbolletjes zijn echte smaakbommetjes! We beleggen ze met geitenkaas, zelfgemaakte pesto en van die heerlijke zongedroogde tomaatjes. Dat wordt zeker smullen tijdens de picknick.

Bekijk dit recept
image text

7. Groentewraps met hummus

6 ingrediënten  10 min 

Beleg de wraps met jouw favoriete groente en rol ze daarna strak in het plastic. Ideaal om mee te nemen tijdens een picknick. De hummus zorgt ervoor dat het een smeuïge lekkernij wordt. 

Bekijk dit recept
image text

Handige producten voor de picknick

Meer picknickrecepten

Meer inspiratie & tips

Food

Van 30 september tot en met 7 oktober 2021 is de Week tegen Eenzaamheid. In die week vragen we extra aandacht om eenzaamheid tegen te gaan. 

Food

Daar word je toch vrolijk van? Knalgele gerechten! De zon op je bord, zorgt meteen voor een portie vreugde. 

Thuis

Fruit op de bbq is niet alleen lekker, maar ook gezond. Laat je inspireren door de favoriete recepten voor fruit van de grill.

Food

Er gaat niets boven een ijskoffie. Smaakt uitstekend op het terras, maar ook thuis kun je zo’n fantastische ijskoffie maken.