Food

8x koken met vleesvervangers

1 januari 2022 | Auteur: Jumbo

Misschien heb je het idee dat het ingewikkeld is om veganistisch te eten. Maar nee hoor, dat is heel simpel met deze lekkere vegan recepten. Als je vegan eet, laat je niet alleen vlees, vis of gevogelte staan, maar ook andere dierlijke producten zoals melk en ei. Kortom: je eet plantaardig. In ons assortiment vind je volop vleesvervangende, vegan producten. Zo kun jij heel makkelijk genieten van vegan gerechten.

1. De ultieme ereburger

9 ingrediënten  20 min 

Een vegan hamburger? Jazeker! Ontdek de ultieme ereburger. Goed van smaak en 100% vegan met de vegan mayo en het alternatief voor kaas. Zo kun jij als vegan toch genieten van de perfecte burger.

Bekijk dit recept

2. Vegan caesersalade met pluimfeest burgers

9 ingrediënten  20 min 

Als je aan een caesersalade denkt, dan zie je er vast kip, kaas en een zuiveldressing bij. Dat kan ook helemaal anders. Hoe je een vegan caersersalade maakt, ontdek je in dit recept. Alles is plantaardig.

Bekijk dit recept

3. Vegan taco’s

10 ingrediënten  25 min 

Ontdek dit Mexicaanse gerecht zonder dierlijke producten. Een vegan taco is net zo lekker! Smaakt uitstekend met een zelfgemaakte guacamole erbij of een tomatensalsa met koriander en limoen.

Bekijk dit recept

4. Vegan kapsalon

9 ingrediënten  35 min 

Ken jij de kapsalon? Het is normaal shoarmavlees met friet, gesmolten kaas en saus. Een groot feest op je bord. Dat kan natuurlijk ook zonder dierlijke producten. Proef de vegan shoarma en bouw zelf een kapsalon.

Bekijk dit recept

5. Vegan lasagne bolognese

14 ingrediënten  70 min 

We beloven dat ook deze lasagne zo’n lekkere kaaskorst heeft als eentje met echte kaas. Kortom: deze vegan lasagne bolognese smaakt net zo goed als een andere lasagne. Het goede nieuws is dat er geen enkel dierlijk product toegevoegd is.

Bekijk dit recept

6. Vegan coq au vin

10 ingrediënten  35 min 

Een Franse klassieker in een vegan jasje: coq au vin van plantaardige kipstukjes. In dit recept lees je stap voor stap hoe je deze heerlijke stoofpot maakt zonder vlees, vis of gevogelte. Een versgebakken stokbrood past er perfect bij.

Bekijk dit recept

7. Turks brood met vegaballetjes en houmous

7 ingrediënten  23 min 

Er is niks mis met een broodmaaltijd. Zeker niet als je Turks brood belegd met vegaballetjes en houmous. De komkommer geeft er nog een extra frisse twist aan. Deze vegan maaltijd eet je zo uit ’t vuistje.

Bekijk dit recept

8. Vegan rendangballetjes met pittige rijst

8 ingrediënten  25 min 

Een Aziatisch recept mag niet ontbreken in dit lijstje met vegan recepten. Ontdek hoe je vegan rendangballetjes maakt met pittige rijst en boontjes. Er gaat niets boven de smaak van rendang. Mmm…

Bekijk dit recept

Jumbo Lekker Veggie

Deze vegan vleesvervangers van Lekker Veggie zijn ideaal als je een dagje vegan wil eten. Het zijn de perfecte vervangers van een stukje vlees of vis.

Bekijk alle vleesvervangende producten

Meer vegan recepten

Handig vegan lijstje

Alle vegan producten vind je handig bij elkaar met dit lijstje.

Meer inspiratie & tips

Food

Een goede weerstand is nu misschien nog wel belangrijker dan ooit. Daarom is het slim om elke dag aan voldoende vitamine C binnen te krijgen.

Food

Geen wintersport? Niet getreurd. De populairste wintersportrecepten kun je ook thuis maken. Zo waan je je weer even op de skipiste.

Food

Zin om te koken met deze lekkere en gezonde groente? Laat je dan inspireren door onze vijf favoriete recepten met broccoli.

Food

Of je nu aan de slag gaat met de smaakvolle kastanjechampignon of de klassieke witte champignon: we inspireren je graag om de lekkerste bereidingen met deze groente op tafel te toveren.