7x Bakken met speculaas

Mmm… de smaak van speculaas! Vooral rond de tijd van Sinterklaas. Er worden dan veel kruidnoten gegeten. Maar we mogen de klassieke speculaas ook niet vergeten. 

We laten je zien wat je nog meer met speculaaskruiden kunt bakken. Met deze blog heb je een paar heerlijke recepten te pakken.

1. Taaitaai

7 ingrediënten  150 min 

Taaitaai: een van de heerlijke Sinterklaas-lekkernijen waar speculaaskruiden in gaan. Zelf taaitaai maken is helemaal niet zo veel werk. Houd er alleen wel rekening mee dat je het deeg 2 uur moet laten rusten. Verder is het een fluitje van een cent én hartstikke lekker.

Bekijk het recept

2. Speculaaskoekjes

8 ingrediënten  180 min 

Een basisrecept voor speculaasjes kan natuurlijk niet ontbreken aan dit lijstje. We voegen bij dit recept amandel toe, maar die kun je eventueel achterwege laten. En ga je bakken met kinderen? Gebruik dan leuke uitsteekvormen voor de speculaas.

Bekijk het recept

3. Speculaas-boterkoek

6 ingrediënten  50 min 

Liefhebber van boterkoek? En van speculaas? Dan hebben we goed nieuws voor je: die twee gaan prima samen! Ontdek hier het overheerlijke recept. Speculaas-boterkoek is zo lekker, daar wil je het hele jaar door wel van genieten.

Bekijk het recept

4. Sint-speculaasjes

7 ingrediënten  130 min 

Van deze geweldige sint-speculaasjes wordt ieder kind vrolijk. De ideale lekkernij voor pakjesavond. Je hebt er niet veel nodig en ze zijn eenvoudig te maken. Dat wordt smullen!

Bekijk het recept

5. Speculaasbrokken

8 ingrediënten  145 min 

Voor wie één speculaasje nooit genoeg is, zijn deze speculaasbrokken de perfecte oplossing. Je bakt in één keer een grote, robuuste speculaaskoek. Die breek je dan in stukken, zo groot als je wil. Eens kijken hoe snel alles op is…

Bekijk het recept

6. Gevulde speculaas

11 ingrediënten  330 min 

Een klassieker onder de speculaasrecepten: gevulde speculaas. Altijd al een zelf willen maken? Dit is je kans. Het recept is helemaal niet ingewikkeld, je moet er alleen wel de tijd voor nemen. De vulling van deze speculaas is met recht een smaaksensatie te noemen.

Bekijk het recept

7. Speculaas bonbons

13 ingrediënten  70 min 

Bonbons van speculaas?  Ja, heus! De perfecte traktatie bij de koffie of thee of als zoete lekkernij na een diner. Of om gewoon van te snoepen tussen alle cadeautjes en surprises door op 5 december. Probeer er maar eens vanaf te blijven!

Bekijk het recept

Extra recepten met speculaas

Nog niet hét recept gevonden dat je wil gaan bakken met speculaas? Dan delen we er toch nog een paar extra. Veel bakplezier!

Meer bakinspiratie met speculaas

Nog meer tips & recepten voor 5 december

Food

Ga je zelf de keuken in voor pakjesavond? Ontdek dan onze zoete en hartige sinterklaasrecepten. Zo wordt het zeker een heerlijk avondje. 

Food

Bij Jumbo hebben we alles in huis voor een heerlijk Sint avondje. Van kruidnoten en chocoladeletters tot hartige hapjes.

Food

Heb je beloofd dat de kids hun schoen mogen zetten en heb je nog geen cadeautje? Oeps! Maak je maar geen zorgen.

Food

Dit najaar kun je met kruidnoten op je borrelplank genieten van de wedstrijden. Met deze  Sinterklaas borrelrecepten zit je altijd goed.