Sinterklaas borrelplank

Borrel in Sinterklaas stijl

Dit najaar kun je met kruidnoten op je borrelplank genieten van de wedstrijden. Of je nu gaat kijken naar de competitie of Sinterklaas viert, met deze borrelrecepten zit je altijd goed. Lekker in de stijl van ’t heerlijk avondje en met voor ieder wat wils.

Deze 5 december lekkernijen passen perfect op je borrelplank in Sinterklaas stijl. Een schaaltje kruidnoten of een plakje amandelstaaf maakt de borrelplank compleet.

Ontdek nog meer lekkernijen

5x recepten op je Sinterklaas borrelplank

Speculaasbrokken

6 ingrediënten  160 min 

Het ziet er robuust uit zo’n stuk zelfgebakken speculaas, maar bovenal is het heel lekker. In dit recept leggen we je uit hoe je zelf speculaasbrokken maakt. Voeg ze als brokken toe aan je borrelplank.

Bekijk dit recept

Knapperige gehaktzakjes

5 ingrediënten  50 min 

Deze knapperige gehaktzakjes lijken een beetje op de zak van de vrolijke Pieten. Maar deze kun je lekker opeten. Een heerlijke, hartige snack voor op je borrelplank. Deze lekkere gehaktpakjes zijn eenvoudig te maken.

Bekijk dit recept

Speculaasboter

2 ingrediënten  5 min 

Ken je deze al: speculaasboter? Lekker op een stokbroodje, stukje amandelstaaf of peperkoek. De speculaaskruiden geven een zoete, extra twist aan de boter. Tip: vegan speculaasboter maak je met plantaardige margarine.

Bekijk dit recept

Spaanse eieren met amandelkruim

4 ingrediënten  20 min 

Uit het land van de Sint deze lekkernij: Spaanse eieren met amandelkruim. Dankzij de amandelen past deze hartige snack uitstekend op een borrelplank met een Sinterklaas twist. Ziet er ook nog eens leuk uit.

Bekijk dit recept

Chocolademandarijntjes met kokos

4 ingrediënten  20 min 

In het najaar en vooral rondom Sinterklaas smaken de mandarijntjes op z’n best. Wil je iets leuks en lekkers maken met mandarijn? Dip ze dan in gesmolten chocolade en dip ze daarna in kokos. Zo heb je chocolademandarijntjes met kokos.

Bekijk dit recept

Extra Sinterklaas lekkernijen op je borrelplank

Zo maak je een Sinterklaas borrelplank

Een borrelplank voor ’t heerlijk avondje (of een avondje een wedstrijd kijken) hoeft niet anders te zijn, maar je voegt vooral wat extra’s toe. Voeg een schaaltje met kruidnoten toe. Voeg een schaaltje met strooigoed of schuimpjes toe. Om de borrelplank extra in stijl te brengen, versier je de plank met chocolademunten of kleine Sinterklaasjes.

Tips voor de borrelplank

Of je nu een wedstrijd gaat kijken of Sinterklaas viert, deze hapjes en tips voor een borrelplank kun je altijd gebruiken.

Food

Wat een feest zo’n enorme plank vol met lekkers om van te smullen. Als je ‘m goed vult, kan het zelfs een maaltijd vervangen. Maar hoe stel je nou zo’n borrelplank samen?

Koken

Er gaat niks boven een goedgevulde borrelplank. Jumbo maakt het je extra makkelijk met twee stappenplannen: de Italiaanse borrelplank en Mediterrane borrelplank. Ontdek hoe zelf zo’n goedgevulde borrelplank maakt.

Food

Laat de trainer van het voetbalteam maar bezig zijn met de opstelling op het veld. Jouw taak is om de perfecte formatie te maken voor de hapjes, snacks en drankjes.

Food

De bitterbal kent iedereen wel. Niks mis met deze klassieker. Maar als je een gezellige borrelavond hebt thuis, kun je natuurlijk ook een keer iets anders maken.

Nog meer Sinterklaas borrelrecepten

Nog meer tips & recepten voor 5 december

Food

Ga je zelf de keuken in voor pakjesavond? Ontdek dan onze zoete en hartige sinterklaasrecepten. Zo wordt het zeker een heerlijk avondje. 

Food

Bij Jumbo hebben we alles in huis voor een heerlijk Sint avondje. Van kruidnoten en chocoladeletters tot hartige hapjes.

Food

Heb je beloofd dat de kids hun schoen mogen zetten en heb je nog geen cadeautje? Oeps! Maak je maar geen zorgen.

Food

Dit najaar kun je met kruidnoten op je borrelplank genieten van de wedstrijden. Met deze  Sinterklaas borrelrecepten zit je altijd goed.