Zo maak je zelf je borrelformatie

Scoren met deze borrel formatie

Laat de trainer van het voetbalteam maar bezig zijn met de opstelling op het veld. Jouw taak is om de perfecte formatie te maken voor de hapjes, snacks en drankjes. Zo kun je genieten van een borrel én de wedstrijd. Met deze 11 tips voor de perfecte borrel formatie scoor je zeker bij je gasten. Je regelt met deze tips de perfecte borrel formatie, zodat er niemand commentaar heeft vanaf de zijlijn.

Tip 1: chips is onmisbaar

Wat er ook gebeurt, er moet zeker chips op tafel staan als je een wedstrijd gaat kijken. Onmisbaar in de ideale borrelformatie. Kies zelf wat je favoriete smaak is of zet meerdere schalen chips neer: naturel, paprika, nacho’s of nibbits. Als je het even te spannend vindt, duik je weg in een schaal chips. Heeft niemand in de gaten. Borrelnootjes lenen zich hier ook goed voor uiteraard.

Ontdek ons assortiment chips

Tip 2: dips voor bij de chips

Het is niet te hopen dat er dips ontstaan in de wedstrijd. Maar een dipje bij de chips? Dat mag natuurlijk wel. Ontdek onze dip recepten en maak een lekker sausje om je (nacho)chips in de dippen. Geen zin om zelf iets te maken? Natuurlijk vind je in onze winkels ook kant-en-klare dipjes en sausjes, zoals kerriesaus of cocktailsaus.

Ontdek onze dips

Tip 3: borrelplank samenstellen

Wil jij écht scoren tijdens de borrel? Maak dan zelf een borrelplank. Een borrelplank is een formatie op zichzelf. De ideale combinatie van vlees, kaas, vis, olijven, nootjes en nog meer lekkers. Wat zet je waar neer? We leggen je graag uit hoe je de perfecte borrelplank samen kunt stellen.

Ontdek onze tips

Tip 4: regel bier én 0.0

Natuurlijk zorg je voor een lekker drankje tijdens de borrel. Een biertje of 0.0 past er perfect bij. Bij Jumbo vind je verschillende soorten bier, frisdrank en wijn. Geen tijd om naar de koelkast te lopen? Vul dan een emmer of bak met ijs en water. Zo heb je altijd een koud biertje bij de hand. Bij Jumbo haal je ook nog eens bier met extra voordeel.

Ontdek de bieraanbiedingen

Tip 5: snackstadion: voor de topscoorder

Oké, dit is een uitdaging. Alleen geschikt voor de topscoorders onder de borrel. Maak zelf een uitgebreid en indrukwekkend snackstadion. Een groen veld vol guacamole en ontzettend veel lekkers om erin te dippen. Dat je met dit snackstadion iedereen enorm verrast, is een schot voor open doel.

Zo maak je 'm

Tip 6: warme en originele snacks

Tijdens de tweede helft, is het een mooi moment voor een warme snack. Natuurlijk kun je traditionele snacks warm maken, zoals bitterballen, frikandellen en kaassouflé’s. Maar wil je een keer iets anders maken, dan kan dat ook. Ontdek onze zelfgemaakte snacks zoals empanadas en nacho nuggets.

Bekijk de recepten

Tip 7: TV scherm

Deze tip mag toch niet ontbreken. Zorg ervoor dat iedereen goed zicht heeft op het TV-scherm. Maak zelf een tribune met extra zitjes als het nodig is. Heb je niet zoveel ruimte, dan kun je ook een statafel plaatsen. Want de drankjes en snacks zijn belangrijk, maar het gaat natuurlijk om de wedstrijd.

Tip 7: TV scherm

Tip 8: weddenschap

Wil je de wedstrijd en de borrel extra spannend maken? Regel dan een weddenschap met je gezelschap. Iedereen mag een voorspelling doen wat de uitslag wordt. En de winnaar? Die krijgt een lekkere taart of een fles bubbels mee naar huis. Maar alleen de eer van de winst is ook al wat waard.

Voor de winnaar

Tip 9: zoete snack brownies

Niet iedereen houdt van hartige snacks zoals chips en warme hapjes. Zorg daarom ook voor zoete hapjes. Wat dacht je van deze zelfgebakken brownie? Mmm… super makkelijk om te maken en echt heel lekker. Snijd de brownie in stukken, servetje erbij en klaar ben je al.

Bekijk het recept

Tip 10: voor de jonge voetbalfans: voetbal prikkers

Kijken er kinderen mee naar de wedstrijd? Maak dan deze voetbalclub prikkers. Altijd een hit! Niet alleen voor de jonge gasten, ook voor oud. Zijn je kinderen al wat ouder? Laat ze dan zelf deze voetbalprikkers maken. Zijn ze ook weer even lekker bezig in de keuken.

Bekijk het recept

Tip 11: pizza als maaltijd

De wedstrijden worden soms gespeeld op het moment dat je écht wel honger kan hebben. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarmee zet je jezelf buitenspel. Maak het jezelf niet te moeilijk en serveer daarom pizza als maaltijd. Maak zelf een grote pizza of plaattaart die je in stukken snijdt. Eet je zo uit de hand en wie houdt er nou niet van pizza?

Ontdek onze pizza recepten

Ontdek meer snack recepten om mee te scoren

Meer inspiratie & tips

Food

Laat de trainer van het voetbalteam maar bezig zijn met de opstelling op het veld. Jouw taak is om de perfecte formatie te maken voor de hapjes.

Food

De bitterbal kent iedereen wel. Maar als je een gezellige borrelavond hebt thuis, kun je natuurlijk ook een keer iets anders maken.

Food

Dit najaar kun je met kruidnoten op je borrelplank genieten van de wedstrijden. Met deze Sinterklaas borrelrecepten zit je altijd goed.

Koken

Er gaat niks boven een goedgevulde borrelplank. We maken 't je makkelijk met de stappenplannen: de Italiaanse en Mediterrane borrelplank.